Naslovna VESTI PSI BEOGRAD: Veterinar je predložio EUTANAZIJU, vlasnici PRISTALI, ali Ljiljana MOLI DA GA...

BEOGRAD: Veterinar je predložio EUTANAZIJU, vlasnici PRISTALI, ali Ljiljana MOLI DA GA SPASIMO!

11

Velika je maza i prijateljski raspoložen prema osobama koje poznaje. Tako Ralfa, opisuje Ljiljana, koja ulaže sve napore da se ODLUKA o eutanaziji ovog psa – poništi!

Naime, našoj redakciji se javila Ljiljana koja svim snagama pokušava da spase život jednog psa. Pas je rase aljaski malamut, po imenu Ralf, a vlasnici su pristali da ga na preporuku veterinara EUTANAZIRAJU!

JOVANA (17): Veterinar mi je rekao da ga uspavam, a on mi je pogledom rekao „SPASI ME, MOLIM TE“!

Hoće da uspavaju, jer je juče ugrizao vlasnika, dok mu je veterinar davao vakcinu, a njih dvoje ga držalo. Inače je velika maza i prijateljski je raspoložen prema osobama koje poznaje. Ponekad laje na pojedine nepoznate osobe, ako su recimo ušle u dvorište. Dok ga šetaju, na ulici ne napada nikog, kaže nam Ljiljana.

ljiljana petface

Međutim, veterinar koji se brinuo o njemu, posavetovao je vlasnike da ga EUTANAZIRAJU, i oni su se usaglasili sa tim!

5 MILIONA PREGLEDA: Spašen je samo sat vremena pre eutanazije! Ono što ćete čuti i videti je vrlo dirljivo!

Želim da ga spasem ako je Ikako moguće, jer ga jako volim. Jutros sam ga mazila i nema neuobičajenog ponašanja, bio je vrlo pitom. Pišem u nadi da mi nekim savetom, konkretnim predlogom možete pomoći, kaže nam Ljiljana.

Pas se nalazi i dalje kod vlasnika, u Kumodražu, star je dve godine.

Za sve infromacije molimo da se obratite Ljiljani, na broj telefona: 060 665 1982!

SPASIMO JEDAN ŽIVOT, MOLIMO VAS!

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstLJUBAV KOJA TRAJE 16 GODINA: Klepetan stigao u zagrljaj svoje Malene!
Sledeći tekst„UBICA VELIKOG SRCA“: Borac Mirko Filipović PONOVO spasio nesrećne pse!

11 KOMENTARA

  1. Kako stupiti u kontakt sa Ljiljanom? Ima nas dosta koji bi zeleli da pomognemo i sprecimo ovo zlodelo

  2. Ma kakvi veterinar.I moja dushica je mrzela veterinare zato shto nisu znali kako da mu pristupe.Oni nemaju osjechanja prema vashe ljubimce i ne prilaze im sa miloshchu nego naglo bez da mu popricha ili da ga pomazi i da stekne pas poverenje u veterinara.I svakako pas je uplashen i instinktivno hoche da se odbrani.MOJU DUSHICU JE I UBIO TAKAV KVAZI VETERINAR SA POGRESHNO DATU INEKCIJU. Ali postoje i divni veterinari koji stvarno vole zivotinje, sada imam 4 psa imamo druga dva veterinara PRAVI DOKTORI. NEMOJTE DA UBIJETE OVU LEPOTU ON JE TO URADIO IZ STRAHA….SMENITE NESPOSOBNOG VETERINARA. TAJ VASH KVAZI VETERINAR JE TREBAO DA MU STAVI KORPU NA USTA I ONDA NE BI BILE POSLEDICE.ALI NAJ JEDNOSTAVNO JE OBVINITI ZIVOTINJU…ONI NE MOGU DA PRICHAJU I NE MOGU DA SE ODBRANE.

  3. Kein Recht der Welt kann das entscheiden! Tierarzt ist ein Idiot und die Besitzer kein bisschen besser! Ralf ist erst 2 Jahre alt und kann noch viel lernen. Kein Grund zum Einschläfern!

  4. Zbog toga se ne ubija neduzno uplaseno bice. U pravu je zena koja kaze da mu je trebalo staviti korpu!

  5. Zelim samo da izvrsim ispravku da nije doneta odluka o eutanaziji vec je bio predlog veterinara zbog agresivnog ponasanja psa a vlasnik je u strahu da se ne ponovi , medjutim doneli su odluka da se pas udomi sto ce I biti ucinjeno
    Ljiljana

  6. Komentar sa FB : Znam za ovaj slučaj. Svi mi ovde obožavamo pse, svoje najviše pa onda i sve ostale i grozimo se scena mučenja i ubijanja, ali pre nego što se nastavi dalja satanizacija, trebalo bi da ljudi znaju da su informacije navedene u tekstu samo delimično tačne . Najpre nije tačno da je veterinar koji je vakcinisao životinju “predložio i savetovao ” eutanaziju. Čovek je to,izmedju ostalog, pomenuo kao JEDNU OD OPCIJA .Ne postoji nikakva ODLUKA koju sad treba peticijama poništavati , već eventualna odluka samih vlasnika, ukoliko nisu našli drugo rešenje, a na koju se ne može nikako uticati pa ni peticijom. Druga stvar: naravno da je pas imao korpu ,korpu psima postavlja vlasnik a ne veterinar, to svi znamo. Ko je lud da prilazi ovakvom psu ako nema korpu??NIje to pudlica već aljaski malamut težak oko 50 kila! Na žalost pas je uspeo da je strgne i ujede sina vlasnice za lice. Gospodja Ljiljana je propustila da kaže da je pas i ranije bio ujedljiv i očigledno ne baš najbolje socijalizovan, i da je u više navrata napadao članove porodice. To je upravo razlog zašto je vet od 2013 svake godine vakcinisao na terenu, a ne u ambulanti.Ovog psa je taj isti vet izlečio od parvoviroze još kao štene i svake godine ga vakcinisao tu u dvorištu gde živi i svakako mu sada nije u interesu da se pas uspava Gospodja Ljiljana nije bila prisutna kad se to dešavalo, nespretno je iskrivila istinu a novinari sa portala Petface začinili senzacionalizmom u maniru žute štampe. Gde god da ode , ovaj pas će, na žalost ujedati ljude.! Ako postoji ikakav program socijalizacije, to bi bilo najsrećnije rešenje, na vlasnicima je da odluče i niko nema pravo da im utiče na odluku. Ali, ukoliko neko namerava da udomi ovog psa mora znati da je on daleko od maze.

  7. Moj pas rado ide kod naseg veterinara jer ima tretman kakav treba da ima. I kad prima bocku miran je. Jer je tamo voljen I on to oseca. I jedva ga odvucem iz ordinacije. A staford je u pitanju. A danas je vecina veterinara grozna prema zivotinjama. Isto kao I vecina doktora prema ljudima. I meni dodje da yjedam doktore kad odem u nase zdravstvene ustanove. Kriv pas zato sto je neko necovek???!!! ..a takvi su danas u vecini.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime