Naslovna VESTI KAKVA LJUBAV: Orangutani i vidre su najbolji prijatelji! (VIDEO)

KAKVA LJUBAV: Orangutani i vidre su najbolji prijatelji! (VIDEO)

0
KAKVA LJUBAV petface

Prijateljstvo između različitih životinjskih vrsta uvek fascinira jer nije baš uobičajeno. Nije ni čudo da je prijateljstvo porodice orangutana i vidri u belgijskom zoološkom vrtu privuklo veliku pažnju javnost.

Još od 2017. godine, kada su se orangutani preselili iz Nemačke u zoološki vrt, vidre su volele da komuniciraju sa svojim „velikim krznenim prijateljima“. Od tada, oni su postali pravi prijatelji.

PROČITAJTE I:

Pitanje koje muči sve vlasnike: DA LI MAČKA TREBA DA PIJE MLEKO?

DA LI SU OVO ŠTENCI ILI NE: Pronašao kutiju sa napuštenim štencima – ili zapravo ne!?

TAJNA VREMENSKE KAPSULE: Čovek otvorio 120 godina staru vremensku kapsulu i u njoj našao ovo! (VIDEO)

Simpatične fotografije govore više od hiljadu reči. Tata Ujian koji ima 24 godine, mama Sari (15) i njihov sin Berani (koji je tek napunio 4 godine) čine porodicu orangutana u Belgijskom zoološkom vrtu.

KAKVA LJUBAV petface
Mateu jedan od zaposlenih u ovom zoološkom vrtu je rekao da se orangutani i vidre uglavnom igraju igre lova i skrivanja.

-Vidre se kriju ispod velikih krošnja drveta ili drvenim konstrukcijama, a Berani, beba orangutana, dolazi da ih potraži. To je zaista neverovatno videti.

KAKVA LJUBAV petface

Prema Mateu, zoološki vrt se trudi da obezbedi što bolji uslov životinjama.

-Jedan od načina da to učinimo osim sakrivanja hrane, pravljenja zagonetki, organizovanja igrica uma je pokušaj da neke životinjske vrste spoje. To su obično vrste koje se mogu međusobno dobro slagati u istom prostoru. Naše žirafe žive zajedno sa nojem, azijski slonovi sa azijskim gazelama, zebre sa bizonima.., rekao je.

KAKVA LJUBAV petface
Zoološki vrt u Belgiji je trenutno zatvoren za javnost zbog epidemije koronavirusa. Ali to ih ne sprečava da svakodnevno pruže najbolju negu životinjama.

KAKVA LJUBAV petface

-Posebnu vezu razvili su beba Berani i tata Ujian sa svojim susedima. To život čini zabavnijim kako njima tako i nama koji to gledamo, dodaje Mateo.

Da ne postoji razlika medju životinjama i da će oni prihvatiti i pružiti ljubav i vrsti koja nije njihova govori upravo ova priča.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO SA PETFACE YOUTUBE KANALA:

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstMAČAK KOJI PERE ZUBE: Ovaj pametni dečko u svemu oponaša svoju vlasnicu pa čak i zube peru zajedno!(VIDEO)
Sledeći tekstZAR OVO NIJE ZABAVNO: Komšije u karantinu razgovaraju o mačkama preko poruka na prozorima

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime