Naslovna VESTI PSI KAD LJUBIMCU TREBA KRV tu je banka krvi za kućne ljubimce!

KAD LJUBIMCU TREBA KRV tu je banka krvi za kućne ljubimce!

0
ljubimci trebaju krv petface

Banka krvi za kućne ljubimce jedina je ustanova za doniranje krvi kućnim ljubimcima i nalazi se u Ujedinjenom Kraljevstvu. „Svaka jedinica krvi može pomoći četiri života“ deviza je pod kojom funkcioniše ova specifična institucija od 2007. godine.

Brzim i jednostavnim pristupom krvnim jedinicama ublažavaju se patnje pacijenata, a mnogi nakon toga nastavljaju svoj normalan život.

PROČITAJTE JOŠ:
DOČEKALI: NIŠLIJE DOBIJAJU PRVI PARK ZA PSE!

Banka funkcioniše tako što ljudi dovode svoje prijatelje koji doniraju krv kako bi pomogli nekoj životinji u nevolji. Dakle, banka krvi je slična kao i za ljude. Snabdeva krvlju sve veterinarske stranice širom Velike Britanije. Ta se krv zatim odnosi u centar za obradu u Longborou, gde se prerađuje i čuva.

Banka krvi za kućne ljubimce ima oko 9.000 registrovanih donora u dobrotvorne svhre i prošle godine je predala 5.000 jedinica krvi.

Za potrebe održavanja jedne njihove klinike za donaciju krvi potrebno je 30 do 40 pasa koji bi donirali krv, tako da su im pozivi za registraciju ljubimaca donora uvek otvoreni.

Banka je otvorena 24 časa i redovno motri na krv koju čuva i pruža usluge.

Ciljevi ove ustanove su pored unapređenja zdravlja, dobrobiti životinja i ublažavanja patnji i pružanja vitalnih krvnih proizvoda veterinarskim stanicama. Oni se staraju za promovisanje razumevanja i obrazovanja onih koji su uključeni u pružanje zdravstvene pomoći životinjama. Ovo se posebno odnosi na one koji su uključeni u hitnu pomoć i zaštitiu životinja kroz napredovanje transfuzijske medicine.

Zaposleni u ovoj instituciji nastoje da predoče javnosti potrebu za dobrobiti životinja i pružanju nege njihovim kućnim ljubimima. Takođe, podstiču i obezbeđuju usluge transfuzije krvi za životinje.

ljubimci trebaju krv petface

Pomoć kućnim ljubimcima je svakodnevno potrebna, a ovakva inicijativa je uvek dobrodošla i ljubimcima i vlasnicima. Ljubimcima se na taj način produžava život, a vlasnici imaju mogućnost nešto da učine za svoje pse, dok je to bez ovakve ustanove jako teško.

Banka krvi za ljubimce u Nišu

Pre nekoliko godina banka krvi za kućne ljubimce otvorena je i u Nišu. Davaoci krvi mogu da budu sve životinje starije od jedne i mlađe od osam godina i teže od 20 kilograma.

KONAČNO I KOD NAS: Prva banka krvi za pse u Nišu! (VIDEO)

Uzimanje krvi kod psa traje svega nekoliko desetina minuta, a nakon četiri sedmice pas može ponovo da postane davalac.

Ova insitucija omogućava da se produži život ljubimcima, kao i sam kvalitet života. Sve do nedavno nije postojala ta mogućnost u našoj zemlji, ali sada je i ta vrsta usluge omogućena.

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstPATE I UMIRU ZAROBLJENE NA 37 °C: Potresne fotografije svedoče šta prolaze životinje zbog mesa!
Sledeći tekstOvo nikako ne biste smeli koristiti za zaštitu od parazita, a KEROZIN POSEBNO!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime