Naslovna VESTI PSI Ljubitelji životinja traže pravdu za psa, kojeg je vlasnik oprao u mašini...

Ljubitelji životinja traže pravdu za psa, kojeg je vlasnik oprao u mašini za veš!

0
ljubitelji životinja petface

Ljubitelji životinja su ogorčeni i traže pravdu za melanog, belog psa kojeg je neodgovrni vlasnik oprao u mašini za veš. Stravično ophođenje prema kućnom ljubimcu, građanin Hong Konga koji se na Facebooku predstavlja imenom Jacky Lo, postavio je na svoj profil i pohvalio se prijateljima.

– Super brz način da okupate psa: pretpranje, kupanje i sušenje. Završeno. Čisto i brzo!, napisao je ispod fotografije koju je postavio na ovoj društevoj mreži.

Fotografiju je postavio još u avgustu prošle godine, ali ona je tek nedavno osvanula u svim svetskim medijima i „virusno“ počela da se širi. To je razljutilo sve, a ljubitelji životinja su odmah pokrenuli peticiju da se ovakav čin najtrože kazni!

Više stotina hiljada ljudi iz Hong Koga ali i celog sveta potpisalo je peticiju pozivajući vlast da pronađe ovog čoveka, da ga uhapsi i krivično goni!

Veruje se da ljubimac nije preživeo zlostavljanje. Jedan od korisnika Facebook-a komentarisao je fotografije, tražeći od Jacky Lo-a da mu dokaže da je ljubimac živ, na šta mu je ovaj odgovorio: “Da! Da li želite da ga vidite?!“

ljubitelji životinja petface

Nakon što su kontroverzne slike postavljene i nakon što je hiljade i hiljade korisnika izrazilo svoju zabrinutost u vezi sa ovim slučajem, zlostavljač je odgovorio da ga nikada neće uhapsiti jer „upravo ide iz Hong Konga“.

“Želite me? Ovog popodneva idem nazad u Kinu. Vidimo se kasnije”, napisao je Lo.

Na osnovu Facebook stranice, Jacky Lo živi u Kini i posle svih kritika koje je dobio u Hong Kongu, on se vratio u svoje rodno mesto.

Policija Hong Konga je saopštila da istražuje slučaj, ali do sada nisu uhapsili osumnjičenog. Okrutnost prema životinjama u Kini se kažnjava sa maksimalnih tri godine zatvora i novčanom kaznom od 200.000 dolara.

Iako je Kina ovih dana poznata po stravičnom festivalu mesa, borci za prava životinja u mnogim kineskim gradovima su najaktivniji na svetu.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.