Naslovna VESTI MAČKE MACA KOJA JE OSTALA SLEPA: Brat mu pružio ljubav, bez njega NE...

MACA KOJA JE OSTALA SLEPA: Brat mu pružio ljubav, bez njega NE BI PREŽIVEO! (VIDEO)

0
maca koja je slepa petface

Dot ima samo četiri meseca, ali on je već heroj. Malena crna mačka nađena je zajedno sa svojim slepim bratom Spajk. Braće je otkrio čovek koji ih je odveo kod veterinara.

Osoblje u klinici otkrilo je da su oba mačića hladna, prljava, bez kilograma i prekrivena buvama i Spajk ima dodatnih zdravstvenih problema. Spajk je slep a hladno vreme loše je uticalo na njega. Verovatno da Spajk ne bi preživeo oštru zimsku bez da ga njegov brat zagreje.

PROČITAJTE I:

10 SAVETA DA ZABAVITE PSE U KARANTINU: Dok traje vanredno stanje – EVO NEKOLIKO SAVETA ZA IGRU! (VIDEO)

LJUBIMCI KOLEGE: Kako izgleda rad od kuće sa ljubimcem! (VIDEO)

NASILJE SE NE ZAUSTAVLJA: Pas je doživeo strahovit udarac koji mu je odneo “POLA LOBANJE”! (VIDEO)

Veterinari u vodećoj bolnici Blu Krosu u koju su mačići kasnije prebačeni, otkrili su da Spajk ima kataraktu na oba oka, ostavljajući ga slepim. Dijagnosticirana mu je i cerebelarna ataksija, poremećaj nervnog sistema koji uzrokuje da mačka ima kolebljive, drhtave i neuravnotežene pokrete.

-Ne mislim da bi Spajk preživeo bez brata. On ne može da vidi, a njegovo stanje znači da bi bio veoma lak plen. Ne bi bio svestan opasnosti oko sebe poput saobraćaja, divljih životinja i hladnog vremena, rekla je Amanda, službenica za socijalni rad.

maca koja je ostala slepa petface

Dot je nađen zapetljen sa svojim bratom i ali je ostao sa Spajkom jer je znao koliko mu treba. Mogao je da ga napusti, ali nikada nije to uradio. Ne znamo koliko su dugo bili tamo, ali toliko je srdačno da je ostao sa bratom.

Sada su i mačke ušuškane na toplom su i dobro nahranjene. Na žalost, Dot takođe počinje da pokazuje znakove cerebralne ataksije. Iako cerebelarna ataksija može uticati na kretanje mačaka, Spajk i Dot bi trebali biti u stanju da se prilagode i vode dug, srećan i zdrav život.

Mačići trenutno žive u centru za preusmeravanje kućnih ljubimaca ali par će se uskoro preseliti sa novom porodicom u dom.

Koliko je velika ljubav između braće govori nam ova priča.

MACA KOJA JE OSTALA SLEPA: Brat mu pružio ljubav, bez njega NE BI PREŽIVEO! (VIDEO)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO SA PETFACE YOUTUBE KANALA:

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.