Naslovna VESTI MAČKE NE VERUJU POLITIČARIMA: Građani Barsuala žele da mačak bude njihov gradonačelnik

NE VERUJU POLITIČARIMA: Građani Barsuala žele da mačak bude njihov gradonačelnik

0
mačak gradonačelnik petface

mačak gradonačelnik: Građanstvo u sibirskom gradu Barsualu toliko je revoltirano stanjem na političkoj sceni njihovog grada, da su svoje poverenje predali u ruke, pardon u šape – jednom mačku.
Mačak Barsik osvojio je biračko telo ovog sibirskog gradića, nakon što ruski sajt Vkontakte zamolio svoje posetioce da rangiraju kandidate i jednu mačku. Na iznenađenje administratora ove stranice, ova plavooka sijamska mačka, osvojila je neverovatan broj glasova. Naime, rezultati internet ankete su pokazali da je među 2.000 anketiranih, njih 91% svoje poverenje poklonilo je ovom četvoronožnom kandidatu za gradonačelnika.

mačak gradonačelnik petface

Kao što smo naveli, mačak Barsik, je osnovu inicijative jednog sajta uvršten na listu kandidata, a sada svi društveni mediji mu zdušno daju podršku tokom izborne kampanje. Među sloganima koji ga prate nalaze se uobičajeni parole kao što su “Napred Barsik“. Slogan koji se izdvojio po svojoj duhovitoj poruci je “Samo miševi ne glasaju za Barsika”, a on je osvanuo i na jednom gradskom bilbordu.

mačak gradonačelnik petface

Jedan od korisnika društvenih medija, Aleksandr Reshetnikov, napisao je da ljudi veruju da će ovaj mačak zaista bolje obavljati posao od ostalih kandidata. Upravo u tome leži objašnjenje ovog predizbornog fenomena – građani su očajni i nepoverljivi posle brojnih korupcionaških afera koje su potresale ovaj grad.

Pročitajte još: Mačka koja je volela vozove: sahrana jedne mačke okupila 3.000 ljudi!

Inače, Barsual je gradić koji se nalazi u Zapadnom Sibiru, a od Moskve je udaljen 3.600 kilometara. Na njegovom čelu trenutno se nalazi Petr Frisen, koji je na to mesto došao nakon što je prethodni gradonačelnik smenjen zbog korupcije. Naime, bivši gradonačelnik se suočio sa ozbiljnim optužbama koje ga terete da je prodavao opštinsko  zemljište firmama koje su povezane sa članovima njegove porodice i da je u tim transakcijama zaradio oko 150.000 eura. Ovo je samo jedan od mnogih primera, zbog kojeg su građani ovog grada, u potpunosti izgubili poverenje u vlast i instutucije.

mačak gradonačelnik petface

Kako će se ovaj slučaj završiti nismo sigurni. Rasplet se nazire 22. decembra kada su zakazani izbori. Možemo samo da konstatujemo da je ovo krajnje interesantan i duhovit način da se skrene pažnja na one koji i jesu najbitniji – glasačko telo, čije interese političari treba da zastupaju.

Napred, Barsik!

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstSREĆAN PUT: Vukovi iz gradskog Prihvatilišta poslati u rezervat za divlje životinje u Grčkoj!
Sledeći tekstOn je najslađi mali pomoćnik svog vlasnika automehaničara!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime