Naslovna VESTI MAČKE HEROJSKI ČIN: mačak spasio dečaka

HEROJSKI ČIN: mačak spasio dečaka

2
mačak spasio dečaka petface

mačak spasio dečaka: čini nam se da gotovo svakodnevno pišemo o hrabrosti naših ljubimaca.  Ali to je tako zato što nas oni iznova i iznova iznenađuju svojim herojskim podvizima. To je slučaj i sa današnjom pričom.
Ovaj hrabri mačak, po imenu Opi, zaslužio je da o njegovoj hrabrosti danas govori ceo svet. Događaj se zbio u četvrtak, u gradu Jorku, država Pensilvenija. Sve je počelo kada je Opijeva vlasnica, Anđelika  Sajp, začula lomljenje jednog od prozora na svojoj kući. O nemilom događaju, ona kaže:

Kada sam začula zvuk stakla, poletela sam odmah u sobu svog sina. Kada sam ga pogledala, on je spavao čvrstim snom. Međutim, kada sam pogledala na pod, videla sam Opija, kako leži sa rupom od metka na glavi. Šok je bio preveliki.

mačak spasio dečaka petface

Dakle, ono što se dogodilo je da je zalutali metak proleteto kroz prozor, a zahvaljujući mačku Opiju, taj metak nije povredio trogodišnjeg dečaka. Kako vlasnica svedoči, metak je prošao preko vrha macine glave, preko vrata, pa sve do rebra, odakle se rikošetirao, na samo nekoliko centimetara gde je mališan spavao.
Anđelika je ubeđena da je mačak spasao život njenog sina Demira, tako što je preuzeo svu silinu udara metka i svojim telom ga usporio. Zato je ona sada rešena da spasi njegov život. Opi je prevezen u lokalnu kliniku, gde je operisan. Troškovi bolničkog lečenja iznose preko 1.000 dolara, a veći deo je pokrila lokalna organizacija.

mačak spasio dečaka petface

Gospođa Sajp je i dalje u šoku zbog celog događaja i neprestano ponavlja kako je vrlo lako njen sin mogao nastradati:

Opi je spasio mog dečaka i on je sada njegov heroj. Ja ću učiniti sve što je u mojoj moći da mu pomognem.

Nadamo se da će se ovaj hrabri mačak oporaviti što pre, a ubeđeni smo da ga mališan očekuje da se igraju.
Bravo hrabra maco!

 

 

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.