Naslovna VESTI MAČKE TUGA: Ovo mače je pronađeno prekriveno ljubičastom bojom i sa višestrukim ranama!

TUGA: Ovo mače je pronađeno prekriveno ljubičastom bojom i sa višestrukim ranama!

3
mače petface

Tužne vesti o zlostavljanju životinja stižu nam i iz sveta. Tragom priče, selimo se u Ameriku, u jedno kalifornijsko prihvatilište za životinje, gde je nedavno smešteno mače, koje je bilo žrtva više nego okrutnog zlostavljanja.

Pročitajte još: Od sledeće godine, zlostavljanje životinja se tretira kao “zločin protiv društva”!

Naime, ispred Nina Lives Foundation, 28. decembra, pronađeno je dvomesečno mače, u jako lošem stanju. Smurf, kako je ono nazvano, bilo je prekriveno ljubičastom bojom, a pored toga na njegovom sićušnom telu, ustanovljeno je preko 20 rana.

mače petface

Šta se tačno dogodilo, za sada nije tačno poznato. Jedino što je više nego očigledno je da je ovaj mališan prošao kroz više nego loše iskustvo:

Videla sam mnogo životinja, koje se koriste kao mamac za druge životinje. Rekla bih da je Smurf korišćen kao igračka za žvakanje psima, rekla je Monika Rudiger iz ovog skloništa.

mače petface

Možemo samo da nagađamo da je ovaj sirotan iskorišćen za obuku pasa za borbu. Prvo mu je krzno obojeno ljubičastom bojom, a nakon toga je prepušten psima na milost i nemilost.

Kada je krajem decembra Smurf pronađen sipred prihvatilišta, on je bio i više nego preplašen. Vremenom, on je uspeo da uspostavi dublje odnose sa osobljem, a tokom vikenda je i operisan.

Pored vesti o njegovom sigurnom napretku, obradovao nas je i podatak da ova pufnica ima više ponuda za udomljenje.

Pročitajte još: Tri maloletnika se “zabavljaju” bacanjem mačke u vazduh!

Smufu možemo da poželimo da se što pre oporavi i da pronađe porodicu koja će ga voleti svim srcem i koja će mu ublažiti sve strahote kroz koje je prošao. Takođe se nadamo, da ćemo, počev od danas, sve manje slušati o situacijama u kojima ljudi muče sirote životinje.

Pogledajte i galeriju Smurfovih fotografija ( klik na fotografiju radi uvećanja):

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

3 KOMENTARA

  1. Studenti redovito navracaju praviti joj drustvo i pogledati kako joj je , ali ove godine nadmasili su sami sebe.. Tradicionalno ukrasavanje svoje zgrade posvetili su Lexi – njenom omiljenom ljubicastom bojom sjale su lampice po prozorima, a na krovu je bilo njeno ime.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.