Naslovna Komercijalna grupa MJ SVET ČUDESNO: mače koje je imalo manje od 10 % šanse da preživi,...

ČUDESNO: mače koje je imalo manje od 10 % šanse da preživi, izvuklo se zahvaljujući svom nesalomivom duhu

1
mače koje je imalo manje od 10 % šanse da preživi petface

mače koje je imalo manje od 10 % šanse da preživi: Da sreća pomaže hrabrima uverila nas je i priča koja sledi. Naime, mače po imenu Lilo, bilo je zaraženo vrlo ozbiljnom bolešću.  Zbog toga su prognoze za njeno izlečenje bilo minimalne, ali je ono iznenadilo sve i oporavilo se zahvaljujući svom borbenom duhu.
U septembru je leglo od pet mačića na sred ulice, ostavljeno na milost i nemilost. Srećom, mačići su spašeni i smešteni u Udruženju „ Deseti život“. Oni su rođeni sa nepravilno formiranim prednjim nogama. Takođe, celo leglo je bolovalo od panleukopenije, vrlo opasnog i zaraznog oboljenja. Kao što smo već naveli, prognoze za izlečenje su bile manje od 10 %. Nažalost, ostatak legla je podlegao ovoj opasnoj bolesti. Lilo, kao jedina iz legla, nije htela da napusti ovaj svet bez borbe. Ona je uspela je da se oporavi najviše zahvaljujući svom nesalomivom duhu, ali i sreći, koja ja bila milostiva prema ovom siročetu.

mače koje je imalo manje od 10 % šanse da preživi petface

Prvi period je naravno bio najkritičniji:

U prvih 24 sata ona je imala vrlo visoku temperaturu. Trudili smo se da joj oborimo temperaturu, a ubrzo nam se i njen mali organizam priključio u borbi. Čak i u tom, po nju najgorem periodu, ona je umilno prela i trljala svoje lice u nameri da ljudima oko nje izrazi svoju privrženost.

Pročitajte još: Bolesti mačaka: Panleukopenija

Lilo je uspela da pregura taj prvi period, koji je bio neophodan da se njen imunitet oporavi. Ona je bila pod stalnim nadzorom, kako lekarskog osoblja, tako i zaposlenih u prihvatilištu, koji su njeno leglo spasili sa ulice. Malo je reći da su oni bili oduševljeni njenim oporavkom. Ne postoji osoba koja nije bila opčinjena ovim energičnim i živahnim mačetom. Nakon što se oporavila, ona je ubrzo i udomljena.

Njena nova starateljka je oduševljena ličnošću svoje nove ljubimice:

Ona je vatrena i energična, a uprkos svemu što je prošla, ona je prava maza. Obožava da se ušuška na mom ramenu, žmureći, odakle očekuje dozu poljubaca. Ona je još uvek mala, ali je veoma posebna.

mače koje je imalo manje od 10 % šanse da preživi petface

Kada su simptomi bolesti u potpunosti otklonjeni, pažnja je pomerena na njen problem sa nogama. Sada uspešno savladava kućne stepenice i uživa u trčanju sa ostalim mačkama. Lilo, njen nedostatak koji se ogleda u savijenim nogama, nije sprečio da živi život punim plućima.

Dakle, za Lilo je od presudnog značaja bio njen ratoborni stav. Međutim, ukoliko dođe do zdravstvenih problema, i vi morate svom ljubimcu pružiti pomoć i podršku. Prvo je neophodno uraditi sve što je do vas kada je prevencija u pitanju. Pre svega se misli na vakcinisanje od najranije dobi i na pravilnu ishranu koja će ojačati imunitet. Vašem ljubimcu možete biti od velike pomoći kada se nalazi u fazama rasta, tako šte ćete u njegovu ishranu uvrstiti i dodatke, zahvaljujući kojima će se njegov organizam formirati na pravi način. Naša preporuka je proizvod Cafortan, čijim korišćenjem se postiže pravilan rast i razvoj, jer on u svom sastavu ima sve neophodne minerale, vitamine i amino kiseline. Vrlo je bitno da u ovom periodu, ishrana bude obogaćena svim navedenim, jer propusti koji su načinjeni od najranije dobi, kasnije se teško mogu sanirati.

mače koje je imalo manje od 10 % šanse da preživi catfortan petface

I da zaključimo, naša današnja priča o malenoj Lilo, mogla bi da svima nama bude inspiracija dana. Dakle, pogledajte problem u oči i savladajte ga odlučnim stavom, kakav ima ova dvomesečna mališanka.

Prethodni tekstNEMANJA: Ona dve godine „živi“ u GSP. HITNO joj je potreban smeštaj!
Sledeći tekstNOVA SVETSKA POMAMA: Zašto su svi poludeli za ovim mačkama?

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime