Naslovna VESTI MAČKE HRABAR BORAC: Mače nađeno u kutiji na kiši, ima rak, svi ga...

HRABAR BORAC: Mače nađeno u kutiji na kiši, ima rak, svi ga vole i njegovo krzno ih podseća na plišano!

0
mače nadjeno u kutiji petface

Misiks je pronađen prošle jeseni, zajedno sa mamom i pet sestrica, napušteni, u kutiji, napolju, na kiši. Čitavu porodicu je uzeo Broward Country Ainimal Care na Floridi, a celo sklonište je odmah pogodilo ono što je neobičan izgled legla Misiksa i njegove porodice.

Često je teško pronaći hraniteljske domove za mamu mačku i njene mačiće, jer niko nije siguran šta će se desiti. Nedugo nakon što su došli, Amanda Kuzinski, jedna od odoblja u skloništu i strastvena hraniteljka, čula je za njih i odmah je otišla da ih vidi u sklonište.

PROČITAJTE I: 

Anđelka: Nađena je među čoporom pasa, a sada je pas ČUVA, MAZI I PAZI!

-Sve sam ih stavila u transporter i odvela ih kući na pauzu za ručak. Znala sam da će im trebati vremena da se izleče od onoga što su prošli i želela sam da u tome pomognem. Nikada nismo saznali kako su dospeli u kutiju te večeri ili zbog čega su ostavljeni, kaže Kuzinski.

Od samog početka, Misiks je bio drugačiji od njegove braće i sestara. Kada je prvi put stigao u hraniteljsku kuću, bio je suviše mali da bi se kretao i uglavnom je ostajao u zaklonu na toplom.

mače nadjeno u kutiji petface

-Niko nije verovao da su fotografije mačke stvarne. Izgledao je kao mala, plišana igračka i njegova veličina učinila je to još neverovatnijim. Svako ko ju je sreo odmah se zaljubio i bilo je dosta pitanja o usvajanju, rekla je Kuzinski.

On je najmršaviji u leglu i stoga mu se poklanja najveća pažnja, ali je i on ubrzo počeo veliku naklonost da poklanja svojoj hraniteljki. Pošto je stalno pazila na njega, počeo je da je prati svakodnevno i stalno.

-Misiks mi je prirastao za srce, ali i ja sam njemu. Gde god se ja pojavim on je tu iza mene odmah se stvori, rekla je Kuzinski.

Misiks i njegova porodica činili su se dobro, sve dok jednog dana, kada je čitavom leglu dijagnostifikovan mačji mamac, potencijalno smrtonosno obolenje od kojih mačići mogu da uginu. Srećom i čudom, svi mačići su preživeli, ali kada je došlo vreme da se udome, bilo je jedno mače koje nije moglo da se udomi. Kuzinski se nije mogla odvojiti od Misiksa, ali ni on od nje.

PROČITAJTE I: 

MAČAK SLOMLJENOG SRCA: Preminuo mu je prijatelj, a on je pronašao način da ga vrati u život! (VIDEO)

-Kada sam ih odvela u sklonište da se oprostimo, on me je samo pogledao tužnim očima i ja kao da sam odmah potpisala dokumente za usvajanje, navela je Kuzinski.

Misiks je ubrzo počeo da povraća i ima razne tegobe. Kada su ga odveli veterinaru ustanovljeno je da boluje od raka, obolenje je takvo da on može da živi samo uz pomoć veterinara i svoje porodice.

Ali Misiks je uvek bio borac.

mače nadjeno u kutiji petface

-Jednom kada je počelo lečenje, njegova ličnost je ostala da sija. Izuzetno je energičan! On je apsolutno voleo da se igra sa končićima i kanapima, trčao je i jurio ih je satima. Noću kada shvati da idem na spavanje, on grebe po jastuku sve dok ga ne pustim u krevet, rekla je Kuzinski.

Do današnjeg dana su ljudi zbunjeni zbog neobičnog izgleda Misiksa i vole gledati slike njegovog jedinstvenog, čarobnog lica.

Sve što su prošli zajedno i sve što prolaze nikada nije navelo vlasnicu da zažali što ga je uzela, vlasnica ga voli i čini sve da on bude srećan.

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstPOŽAR JE OPASAN ZA LJUBIMCE: Pogledajte kako se psi vežbaju da beže kada izbije požar! (VIDEO)
Sledeći tekstLJUBIMCI NA RADNOM MESTU smanjuje stres, ali imaju i druge prednosti!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime