Naslovna VESTI MAČKE Zvezdarska šuma: MAČE PREŽIVELO više od 11 dana na drvetu bez hrane,...

Zvezdarska šuma: MAČE PREŽIVELO više od 11 dana na drvetu bez hrane, vode i sa povređenom nogom!

0
mace prezivelo petface

Jednog jutra žena je povela svoju ćerku u obdanište u blizini Zvezdarske šume i čula je kako mačka mjauče. Mačka je bila visoko u krošnji drveta, a krošnja se nadvijala nad asfaltnim putem. Žena je pomislila da mačka može sama da siđe sa drveta onako kako se i popela.

Žena je sutradan otišla na more, a kada se vratila nakon deset dana zatekla je istu mačku na istom mestu, samo što ovaj put nije mjaukala. Mačka je bila izuzetno iscrpljena i pravo je čudo kako je uopšte izdržala bez hrane i vode toliko dugo na grani.

DIVNA MACA Lara Kroft traži svoj dom!

S obzirom da je tih dana padala kiša, može se pretpostaviti da se mačka tako snabdevala vodom. Žena je zatim odlučila da pozove Animal Rescue Serbia (064 8 210 200) i zatraži pomoć.

-Kada smo došli na lice mesta, shvatili smo da moramo da razvučemo mrežu, za slučaj da mačka prilikom spasavanja padne, odnosno dok se spasilac penje ka njoj, ona bi mogla od straha da se pomeri i pošto je iscrpljena, ne bi balansira kako treba, i mogla bi da padne, a pala bi direktno na asfalt. Tako se i desilo, pala je u mrežu. Kada smo na kraju uhvatili mačku, shvatili smo da ima povredu zadnjih šapa, napisali su na Fejsbuku Animal Rescue Serbia navodeći da su mogli samo da nagađaju šta joj se desilo.

maca prezivela petface

S obziron na to da u blizini nema kuća i da je tu od objekata samo obdanište, iz ove spasilačke organizacije smatraju da je mače neko dovezao u Zvezdarsku šumu i tu ga ostavio iz samo njemu znanih razloga.

-Mačka je bila u šoku, na nepoznatom terenu i prvi automobil koji je prošao udario ju je i napravio povrede. Ona se odmah uspentrala na drvo, dok se još povreda nije ohladila i nakon toga počeli su bolovi i više nije mogla da mrdne. Sada je u našem privremenom smeštaju, ali ona nije navikla na druge mačke i želimo što pre da joj nađemo dom. Kao i Taši i drugim mačkama iz našeg privremenog smeštaja, koje su se toliko namučile, tražimo nekog ko je iskusan sa mačkama i ko ih bezuslovno voli i ima strpljenja, naveli su iz Animal Rescue Serbia i dodali da ona ne bi podnela još jedno izbacivanje.

Izvukli mače zaglavljeno u NAJNEOBIČNIJEM MESTU!

U Veterini Beograd su maci urađni testovi na fiv i felv i potpuno je zdrava. Očišćena je od unutrašnjih i spoljašnjih parazita i zna da ide u posip. Još uvek malo ćopa, ali se nadamo da će se vremenom sve vratiti u normalu.

Samo su joj potrebni ljubav i briga, dosta je ružnog u životu preživela, ali ona je pravi heroj, čim je više od jedanaest dana bila na drvetu, bez vode, hrane i sa povređenom nogom.

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstBOR: Đaci videli starijeg čoveka, kako baca štene sa prozora!
Sledeći tekstMagarac Marko: „Ljudi HVALA DO NEBA, neću biti UBIJEN!“

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime