Naslovna VESTI MAČKE TRAGIČNA PRIČA, MAČE UMRLO NA RUKAMA: Svi su ga se zgražavali i...

TRAGIČNA PRIČA, MAČE UMRLO NA RUKAMA: Svi su ga se zgražavali i bežali od njega, A ON GA JE IZVUKAO iz psećih kandži!

0
mace umrlo na rukama petface

Svi su znali ko je Agli. Mače kojem su dali ime Agli, što u prevodu na naš jezik znači „ružan“. On je najviše voleo borbe, jelo, smeće i ljubav.

Sve ovo je asociralo ljude na nešto što je ružno, mada je i njegov nesrećni, fizički izgled tako nešto sugerisao. Imao je samo jedno oko, a gde je drugo trebalo biti, zjapila je rupa. Nedostajalo mu je jedno uho, a leva noga je izgledala veoma povređena. Nije imao rep, samo malo od zadnjece, komadić repa je još ostao.

Sav je bio prekriven ranama. Svi su ga se zgražavali i deca su bila upozorena da ga ne diraju i da mu ne prilaze.

PROČITAJTE I:

SRBIJO, POMOZI: Anastasija bije NAJTEŽU BITKU – za život, ali ne želi da pokloni mace: “Samo da ih neko pričuva”!

Na drugoj strani, nesrećno mače je nepomično stajalo i gledalo u ljude koji su ga se zgražavali. Oni koji su mu dali nešto za hranu, on im je uzvraćao najlepšim pozdravima.

Kada bi se igrao sa decom, odmah je od iznemoglosti i želje za hranom, sisao njihove pertle i patike misleći da je hran u pitanju.

Jednog dana je imao užasan susret sa komšijskim psima. Dva haskija su ga napala i to je bio užasan prizor. Jedan čovek je brzo strčao kada je čuo njegove krike, da mu pomogne.

Plašio se da ga ne povredi dok ga je nosio. Činilo se da mu se da je životu mačeta došao kraj. Kada je pogledao svog spasioca, onim jednim okom, spasilac je odmah pomislio da je to najlepše mače na svetu i da je ono željno odmora od borbi i gladi, da samo želi malo ljubavi.

-Nikada nije pokušao da me ugrize ili da me izgrebe, a kamo li da pobegne od mene. Agli je samo pogledao u mene, zahvalan što mu olakšavam bol. Agli je umro na mojim rukama pre nego što sam uspeo da ga dovedem unutra, a ja sam sedeo i dugo ga nakon smrti držao u naručju. Razmišljao sam samo o tome šta je čistota duha, rekao je čovek koji je izvukao mače iz kandži pasa.

Ovo je zaista potresna i tužna priča, šta dalje reći…

petface viber

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstFASCINANTNO OČI PASA: Psi ne vide sve boje kao i mi i vidno polje im je veće!
Sledeći tekstANKETA: Neki tvrde da su psi bolji od mačaka – šta vi kažete?

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime