Naslovna VESTI MAČKE NEVEROVATNO: mačka je uspela da se spasi iz požara koji je progutao...

NEVEROVATNO: mačka je uspela da se spasi iz požara koji je progutao sve pred sobom

1
mačka je uspela da se spasi iz požara petface

Ova mačka je uspela da se spasi iz požara, a na koji način joj je to pošlo za šapom, još nikome nije jasno. Ono što na kraju jeste najbitnije, to je da je ova lepotica ponovo sa svojom porodicom.

Sve je krenulo kada su u četvrtak uveče nepogode zahvatile Kaliforniju. Posle 10 časova preko 900 munja i gromova paralo je nebo i zemlju ove sunčane države. Ovakve nepogode uspele su da pokrenu čak 40 požara na neverovatnoj površini od čak 22.312 hektara.

mačka je uspela da se spasi iz požara petface

Požar je zahvatio i dom Debi i Džefa Brusatorija, čija mačka je zvezda današnje priče. Kako je plamen brisao sve pred sobom, oni su uspeli da nekolicinu stvari i svoju mačku, Rut Rouzmeri, spakuju u svoj automobil.

Taman kada su trebali da krenu, ova mačka, stara oko 4 godine,  je iskočila iz automobila i ostavila svoje vlasnike u čudu. Oni su odmah morali da krenu, budući da im se plamen silovito približavao. Ostavili su nerado svoju mačku, sa ubeđenjem da ona neće sama uspeti da se spasi.

mačka je uspela da se spasi iz požara petface

Nekoliko dana, kada se stanje dovelo u normalu, supružnici su se vratili da obiđu svoj dom u okrugu Triniti. Prizor koji su zatekli bio je neverovatan jer je vatrena stihija progutala sve pred sobom. I tada im je kroz glavu prolazila misao da ne postoje nikakve šanse da je mačka uspela da se spasi iz požara.

Ali prizvuke ove tužne pomisli razbilo je jedno tiho „mjau“. Zvuk je dopirao iz blizine otopljenog kamioneta. Kada su njih dvoje prišli imali su šta i da vide. U pitanju je bila Rut Rouzmeri i sreća je bila neopsiva jer njihova mačka je uspela da se spasi iz požara.

Ne zna se šta je neverovatnije-  da li to što je mačka uspela da se spasi iz požara, ili to što je ona bila skroz nepovređena. Dobro, ne možemo baš da kažemo da joj ništa nije falilo. Budući da je plamena stihija, bila toliko vrela, da su delovi aluminijuma na vozilima bili u potpunosti rastopljeni, maca je imala sreće da su joj samo brkovi i obrve oprljeni.

mačka je uspela da se spasi iz požara petface

Iako racionalnog objašnjenja za mačku koja je uspela da se spasi iz požara, ne postoji, mi slutimo da je ona samo rešila da iskoristi jedan od svojih 9 života.

 

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstZnate ko je Žuća kuca iz busa? UDOMLJEN JE! (FOTO)
Sledeći tekstOTKRIVAMO: Koja je razlika u boji na hrani za pse?

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime