Naslovna VESTI MAČKE NEVEROVATNO: mačka koja je preživela dva meseca zarobljena u dušeku

NEVEROVATNO: mačka koja je preživela dva meseca zarobljena u dušeku

0
mačka koja je preživela petface

mačka koja je preživela: Da nam život servira najneverovatnije priče, navikli smo odavno. I taman kad pomislite da vas više ništa ne može iznenaditi, pojavi se priča koja vas natera da na glas kažete: „da li je ovo realno“. Centralna ličnost ove priče je mačka stara dve godine, za koju su vlasnici mislili da je nestala, a onda se pojavila na mestu gde su je najmanje očekivali.

Cela priča započinje u Teksasu, kada je porodica Chelf, u aprilu mesecu, započela preseljenje. Naime, „glava“ porodice, Jesse Chelf, dobija premeštaj u vojsci i cela porodica se seli na Aljasku. U celoj gužvi oko pakovanja, ljubimac porodice je nestao. Kako je izjavila Kimberly Chelf:

– Naprosto smo pretpostavili da je pobegao, što nije bilo nalik njegovom ponašanju. Mossey je vrlo odana mačka.

Kompanija koja je prevezla stvari Chelfovih, već se uputila na Aljasku, a porodica je nakon toga provela još 3 dana tražeći svoju nestalu mačku. A ono što oni tada nikako nisu mogli da znaju je da je njihova mačka već krenula na put dugačak 3.700 milja. I to „zapakovana“ zajedno sa stvarima.

I taman kada su Chelfovi su prihvatili činjenicu da njihove mačke više nema, priča je krenula da dobija obrt kakav su samo mogli da priželjkuju. Naime, dok su zajedno sa ljudima iz kompanije raspakivali stvari desilo se nešto neočekivano. Pojavio se Mossey, nestala mačka. On je ceo put proveo upakovan zajedno sa dušekom i kada su radnici kompanije raspakovali dušek i poneli ga na sprat, mačka se oglasila -mjaukanjem naravno. I porodica je ponovo bila na okupu, a da se zapravo nisu ni razdvajali. Bračni par su preplavile pomešane emocije – sreća, zbog ponovnog susreta, i tuga, zbog svega što je maca sama preživela u toku trajanja ovog neverovatnog puta koji je tajao 64 dana. Njegova vlasnica Kimberly, tim povodom je izjavila:

– On bi sve da je mogao da nas obavesti gde se nalazi i to je ono što mi slama srce.

Nakon što su se pribrali od šoka, Chelfovi su odmah odjurili do veterinara. Tamo je urađena transfuzija krvi i obavljena operacija zbog ne tako sjajnog stanja u kome se ova maca nalazila.

A kada su se svi ovi utisci slegli, vlasnici su se prisetili jednog interesantnog događaja iz Mossyevog detinjstva koji upućuje na to da ovoj mački opasnost nije strana. Naime, kada je bio novorođena maca, ovaj nespretnjaković je spašen iz komšijskog zida zajedno sa braćom i sestrama, dok mu je mama uginula. Tada su ga usvojili Chelfovi. Oni su da u međuvremenu toliko zavoleli da ne žale hiljade dolara koliko su iznosili troškovi bolničkog lečenja i jedva čekaju trenutak kada će se on u potpunosti oporaviti. Sami su to opisali rečima:

– Cela priča je prosto neverovatna, a nama je mnogo drago da je on živ i jedva čekamo da se naša mačka vrati kući. Za njega je to dug put oporavka, ali mi se unapred radujemo njegovom povratku.

Za sve nas ostaje nepoznanica kako je mačka preživela ovo putovanje dugo 2 meseca. Da li je iskoristila jedan od svojih 9 života, ili je uspela da preživi u ovom, „tekućem“ nešto je što nikada nećemo saznati. Ono što je na kraju bitno, je da čuda jesu moguća. Ali ono što je još bitnije, je da je mačka sa svojom porodicom koja je voli iznad svega.

 

 

 

 

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstPremijer Vučić: „Baš me briga za afričku grlicu“! Kontra akcija: „Ja brinem za grlice, a ti?“
Sledeći tekstE TO JE LJUBAV: Fotografija dva zagrljena lava koji su bili zarobljeni mesec dana, obišla svet!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime