Naslovna VESTI MAČKE LOVAC I KOLEKCIONAR: Pogledajte šta ova mačka obožava da lovi

LOVAC I KOLEKCIONAR: Pogledajte šta ova mačka obožava da lovi

0
Mačk lovac

Mačke jesu ozbiljni predatori i lovci koji u prirodi pokazuju fantastične lovačke sposobnosti. Izgleda da mnoge kućne mačke ovu veštinu nisu zaboravile iako imaju dovoljno hrane. Sad, neke od njih love muve, ptičice, zalutale glodare, ali mačak Elmo iz Belpera u Velikoj Britaniji lovi – baštenske rukavice.

Mačak Elmo

Elmo je tokom prošle godine sakupio impresivnu kolekciju od najmanje 14 rukavica iz susednih dvorišta i bašta. Njegova vlasnica Viki Medoks kaže da kući obično donese jednu rukavicu, a onda se vrati i po drugu. „Kada dođe sa „ulovom“ glasno mjauče kako bi mi se pohvalio. Baca rukavice pred moje noge i izgleda veoma ponosno!“ – kaže Viki.

PAS SA LISTOM POSLEDNJIH ŽELJA – Retriver Fin oboleo od raka ima POSLEDNJE ŽELJE

PRESTRAŠNO: nepoznata osoba postavlja klopke za mačke!

ULIČNA MAČKA PRATI ŽENU U SUPERMARKET: Priča sa neverovatnim krajem

Trudi Atkinson, stručnjak za ponašanje mačaka kaže da je ovakvo Elmovo ponašanje verovatno rezultat učenja od njegove majke koja ga je u nedostatku pravog plena učila veštinama lova na različitim predmetima. Ovakvo ponašanje je moglo biti pojačano ukoliko je dobijao nagradu kada je prvih nekoliko puta doneo sličan plen. Ona tvrdi da nije toliko neuobičajeno da mačka lovi razne predmete umesto živog plena ali da je svakako čudno što je Elmo usrdsređen samo na baštenske rukavice.

rukavice

Vlasnica Elma je pokušala da preko društvenih mreža pronađe vlasnike rukavica koje je „ulovio“ njen ljubimac. Do sada se javio samo jedan komšija koji se zahvalio Viki i rekao da Elmo može slobodno da zadrži svoj plen.

Da li i vaša mačka ima običaj da lovi i da vam se hvali svojim ulovom?

Petface Viber zajednica

POGLEDAJTE BONUS VIDEO SA PETFACE YOUTUBE KANALA:

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstNA KORAK OD NOVOG DOMA: Miletu otkazale noge! (VIDEO)
Sledeći tekstKOKER MAKS NAUČIO VLASNIKE DA GA GRLE! Učiniće SVE da dobije ZAGRLJAJ.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime