Naslovna VESTI MAČKE MAČKA PUTNIK SAMA PREŠLA PUT OD 4.000 KILOMETARA!

MAČKA PUTNIK SAMA PREŠLA PUT OD 4.000 KILOMETARA!

0
mačka putnik

Mačka Panda je oduvek volela da putuje. Njeni vlasnici Džoš i Kristina kažu da su njena putovanja uglavnom bila kratka, najviše je volela izlete u okolini svoje kuće. I tako je bilo sve dok jednog dana nije nestala.

Kristina i Džoš su odmah oglasili njen nestanak na internetu: „Tražimo mačku po imenu Panda! Veoma se brinemo i želimo da nam se vrati.“ Međutim, dani su prolazili, a nije bilo nikakvih novih informacija. Srećom, oglas su primetili članovi organizacije „Ujedinjeni anđeli“ koja pomaže da se pronađu izgubljeni ljubimci, pa su se i oni uključili u potragu.

POSLE 2 GODINE VRAĆENA VLASNICIMA: Pronađena oko 97 km od kuće

Nekoliko nedelja kasnije na internetu je osvanula još jedna objava: „Sinoć smo u jednom brodskom kontejneru iz Sijetla pronašli ovu mačku. Veoma je slatka ali je uplašena“. Ova informacija je objavljena na jednoj stranici za izgubljene ljubimce u Sijetlu ali mačka je pronađena u gradu Kenaiju na Aljasci!

MAČKA PUTNIK SAMA PREŠLA PUT OD 4.000 KILOMETARA!

Srećom, ovaj post je videla Kristinina tetka koja je odmah pozvala svoju nećaku. Kristina je kontaktirala Aljasku i potvrdila identitet Pande. Svima je laknulo – mada, Panda se nalazila gotovo 4.000 kilometara daleko od svog doma!

POGLEDAJTE BONUS VIDEO SA PETFACE YOUTUBE KANALA:

Tada je pokrenuta velika akcija vraćanja Pande. Bilo je neophodno obezbediti značajna novčana sredstva za veterinarsku negu mačke putnika. Naime, ona je desetak dana provela u kontejneru bez hrane i vode i bila je u prilično lošem fizičkom stanju. Pored toga, bilo je potrebno organizovati transport avionom koji nije bio ni malo jeftin. U sve se ponovo uključila organizacija Ujedinjeni anđeli preko koje su mnogi pojedinci donirali novac kako bi se Panda vratila svojoj kući.

mačka putnik

„To je najluđa priča o izgubljenom, nađenom i vraćenom ljubimcu u kojoj sam ikada učestvovao!“ – kaže D.D. Ponder, osnivač „Ujedinjenih anđela“. Ovakva avantura sa srećnim krajem bi bila nemoguća da se u nju nisu uključili brojni volonteri, donatori i ljubitelji životinja iz dve savezne američke države.

STVARNI TOM I DŽERI: Sve je zabeleženo kamerom (VIDEO)

„Iskreno, mislim da je čista sreća što je Panda ponovo sa nama.“ – izjavili su vlasnici ove crno-bele mačke. „S druge strane, ne može baš svako da se hvali da je njegova mačka sama otputovala na Aljasku.“ – dodaju u šali.

Izvor: theanimalrescuesite    Foto:   CHRISTINA CLEVENGER

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.