Naslovna VESTI MAČKE Nemarom vlasnika, Sprinkls je bolesna mačka teška neverovatnih 14.5 kilograma!

Nemarom vlasnika, Sprinkls je bolesna mačka teška neverovatnih 14.5 kilograma!

0
mačka teška neverovatnih 14.5 kilograma

mačka teška neverovatnih 14.5 kilograma: Maca debeljuca – problem je sa kojim se susreću mnogi vlasnici ovih krznenih lepotica. Na početku podgojena mačka može izgledati kao neodoljiva pufna, ali treba obratiti pažnju zato što zdravlje ljubimice može biti ozbiljno ugroženo – ne samo da su na udaru unutrašnji organi, kosti i zglobovi, već prekomerna težina može biti uzročnik nekih ozbiljnih oboljenja.

mačka teška neverovatnih 14.5 kilograma

Kada „bacite pogled“ na ovu mačku nemoguće je da vam se ne otme misao: „vauuuuu, kolika mačka“. Reč je o maci Sprinkls, domaćoj kratkodlakoj mački. Sprinkls je mačka teška neverovatnih 14.5 kilograma. Da bi mogli da steknete predstavu koliko je to zapravo, reći ćemo vam da se normalna kilaža kod mačaka kreće od 2.5 do 5 kilograma.

mačka teška neverovatnih 14.5 kilograma petface

 

O ovoj bucki trenutno brinu radnici udruženja SOS Sea Isle City Cat, nakon što su je pronašlu u jednoj napuštenoj kući. Kada je pronađena, pored gojaznosti koja je ustanovljena kod ove mačke, Sprinkls su mučile i ušne grinje i buve. Kada je mačka pristigla u sklonište, ona je odbijala da jede hranu za mačke što samo upućuje na zaključak da su je prethodni vlasnici hranili hranom za ljude.

Ishrana kućnih mačaka

mačka teška neverovatnih 14.5 kilograma petface

 Stejsi Oland, macina glavna negovateljica iz udruženja izjavila je:

Ne znamo ništa o njenim pravim vlasnicima. Mislim da je prilično jasno da oni ne znaju pravilno da brinu o mački.

A o zdravstvenom stanju u kome se mačka nalazi, Stejsi je rekla:

Ona ima tipične problema koji prate i gojazne ljude. Njeni zglobovi su ugroženi, srce joj je pod stalnim stresom i naravno slabo je pokretna. Veoma je teško podići je, a umesto kućice za mačke, držimo je u kućici za pse. Jedan mladi čovek koji radi u blizini pomaže nam da je nosimo uz i niz stepenice do stana gde živi.

 

Dobre vesti su da je maca debljuca sada na strogoj dijeti i da ima program vežbanja. U planu je da narednih godinu i po dana veterinar iz skloništa marljivo radi sa ovom mačkom kako bi kilogrami bili pažljivo otklonjeni. Takođe, njen veterinar će uraditi besplatno zatezanje stomaka, jer je sasvim izvesno da će usled gubitka kilograma maca imati višak kože.

mačka teška neverovatnih 14.5 kilograma petface

Iz centra još poručuju da je pred ovom mačkom svetla budućnost i da će naći porodicu u kojoj će ona biti centar pažnje.

I mi se nadamo istom i poručujemo svima vama da koliko god da volite svoje ljubimce ne preterujete sa hranom, jer je samo zdrav ljubimac je srećan ljubimac.

Rekorderka po broju kilograma je bila mačka Himmy iz Kvinslenda i koja je imala neverovatnih 21.3 kilograma. Na žalost, ova maca je uginula zbog zdravstvnih problema koji su bili praćeni njenom prekomernom težinom.

 

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstSunce prži, sipaj vode napuštenima: Akcija kojoj su se priključile i poznate ličnosti!
Sledeći tekstNAJBOLJI „PSEĆI“ PRIJATELJ: Nosila je teško povređenog pit bula sat vremena niz strmu planinu!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime