Naslovna VESTI MAČKE PROBIRLJIVICE: Mačke biraju hranu i prema obliku!

PROBIRLJIVICE: Mačke biraju hranu i prema obliku!

1

Mačke biraju hranu: Mačke su poznate po svojoj izbirljivosti i ponekad vam se čini da joj je nemoguće udovoljiti. Pokušaj pripremanja obroka u sopstvenoj kuhinji retko može uroditi plodom. Iako će ga ona neko vreme rado jesti, vrlo brzo će zatražiti promenu i novitete.

Pored toga što joj vaš trud neće dugo biti zanimljiv, u ulozi kuvara nikada nećete biti sigurni da se u obroku nalazi sve što je vašoj maci neophodno za zdrav i kvalitetan život.

Pročitajte još:
Da li znate: Zašto mačke žvaću krpice, kesice, trakice?

Koliko su mačke probirljive govori i činjenica da Mačke biraju hranu uzimajući čak i oblik hrane koja je pred njima kao kriterijum! Pored toga, važni su im miris i svakako ukus. Oduševljenje jednom vrstom hrane ne traje dugo i zahtevaju česte promene u svojoj posudi, pa se spremite za igru “čik pogodi šta mi se danas jede”.

Mačke biraju hranu petface

Osim hrane, mace umeju da budu izbirljive i po pitanju posude iz koje jedu. Sada već sigurno pomišljate da preterujemo, ali razlog za ovu probirljivost je više nego opravdan. Naime, zbog svog hemijskog sastava, posude napravljene od nekih plastičnih materijala izazivaju iritaciju kože oko usta. Iz tog razloga, posude za hranu iz koje jedu treba da budu od metala ili keramike.

Pročitajte još:
Idu hladni dani – pomozite psima i macama na ulicama!

Bitno je da svaki ljubimac u kući ima svoju posudu i da se one redovno čiste.

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstHEROJ: Uskočio u hladnu Dravu i spasio mače, kog je vlasnik bacio sa mosta!
Sledeći tekstBeskućnik (70) zbog hranjenja golubova plaća kazne!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime