Naslovna VESTI MAČKE Znate li KAKO MAČKE BIRAJU SVOJU OMILJENU OSOBU?

Znate li KAKO MAČKE BIRAJU SVOJU OMILJENU OSOBU?

0

Za mačke se veruje da zapravo ne vole svoje vlasnike, već ih samo koriste zbog hrane i skloništa. Kakva besmislica, zar ne?! Iako deluju prilično rezervisano, definitivno imaju svoje omiljene ljude uz koje obožavaju da se sklupčaju više nego uz neke druge, i to je sasvim prirodno i normalno!

Kako razviti tako snažnu povezanost sa svojom mačkom, pitate se? Sasvim je jednostavno! Za početak, budite njena sigurna luka, dajte joj puno, puno ljubavi, naravno i hrane, i nikada, ali nikada je ne zanemarujte!

SRCEPARAJUĆE: Pas dve nedelje čeka vlasnika na železničkoj stanici (FOTO)

Vaša mačka vas je obeležila

Iako je svaka mačka drugačija, postoje znaci da ste joj upravo vi omiljena osoba. Ako u kući živi nekoliko ljudi, može biti prilično očigledno koju osobu mačka voli više od drugih. Ali zašto i kako odaberu tu osobu? Ako ste ikada rekli „moja mačka više voli mog momka,“ onda postoji objašnjenje zašto je to tako. Mačke biraju da provedu najviše vremena sa ljudima koji najbolje komuniciraju sa njima. Svaka mačka ima svoj karakter, način na koji komunicira, svoje želje i potrebe. Možda se vi igrate sa njom i njenom omiljenom igračkom najbolje ili je vaše krilo jednostavno prave veličine. U suštini, omiljena osoba mačke je ona koja je naučila mačiji jezik najbolje. U studiji objavljenoj u Current Biology, istraživači su otkrili da će mačka presti kako bi navela ljude da rade ono što one žele. Ako bolje slušate njeno predenje od drugih ljudi, možda ste joj upravo zato vi omiljena osoba.

PRONAĐENA ŽENKA SVA U DREDOVIMA OD IZMETA: Izbačena na ulicu kao poslednje smeće!

Jaka veza sa mačkom

Ako su mačke toliko nezavisne, zašto onda slede svoje omiljene ljude poput senke? Ako ste ikada nekome rekli „moja mačka me svuda prati i spava sa mnom,“ onda je to jasan znak da imate vrlo snažnu povezanost sa vašom mačkom.  U suštini, osećaju se sigurno sa vama, i žele biti uvek tamo gde ste i vi, jer zna da ćete udovoljiti njenim potrebama, baš kao što bi to njena prava mama uradila.

Komunikacija govorom tela

Ne morate govoriti tečnim mačijim jezikom, kako biste razvili snažnu povezanost sa mačkom. Njie govor tela pokazaće vam šta ona želi tačno da vam kaže. Postoje neki jasni znakovi da želi da se mazi, kao i da želi da je ostavite na miru. Humane Society tvrdi da sve što vaša mačka radi, od pokreta repom do vrhova ušiju, jeste pokušaj komunikacije.

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstSATIMA JE GRLILA KONJA I OPRAŠTALA SE OD NJEGA! A onda se desilo ČUDO!
Sledeći tekstNA GRANIČNOM PRELAZU NICKELSDORF u prtljažniku SRPSKOG AUTOBUSA pronađeno 18 pasa!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime