Naslovna VESTI MAČKE MAČKE POMOGLE POLICIJI posle terorističkog napada

MAČKE POMOGLE POLICIJI posle terorističkog napada

0
mačke pomagale policiji

Nedavno je otkrivena informacija kako su mačke pomogle policiji u velikoj istrazi posle terorističkog napada koji se desio u Strasburu pre dve godine. Tehnika koju su koristili korisnici Tvitera primenjena je i nedavno posle napada u Beču.

Radi se o tome da je neposredno posle brutalnog napada u Strazburu 11. decembra 2018. godine u kojem je ubijeno pet osoba a njih 11 ranjeno policija pokrenula opsežnu akciju potrage za počiniocima. Preko društvenih mreža i medija su upućeni pozivi da svi koji imaju bilo kakvu informaciju o događaju što pre te informacije dostave policiji.

mačke pomagale policiji

Međutim, pojavila se bojazan da bi informacije koje se pojave na društvenim mrežama mogle da ugroze policijsku akciju. Francuska policija je otišla toliko daleko da je objavila tvit u kome je pozvala ljude da ne objavljuju fotografije i video zapise policijskih aktivnosti.

SAVRŠEN ZLOČIN ili LAŽNA VEST – Policija pokrenula istragu ali tapka u mestu

Korisnici Tvitera ne samo da nisu poslušali poziv policije već su učinili nešto mnogo bolje. U pokušaju da zaustave poverljive informacije koje su se pojavljivale sa haštagom #neudorf oni su preplavili Tviter i ostale društvene mreže fotografijama i video zapisima preslatkih mačaka!

mačke pomagale policiji

Akcija je uspela! Ukoliko bi neko pretraživao haštag #neeudorf pronašao bi bezbrojne fotografije preslatkih mačića koji se igraju, maze, spavaju… Mnogi korisnici koji su bili vlasnici pasa postavljali su fotografije svojih ljubimaca kako se psi ne bi osećali zapostavljeno u ovoj spontanoj akciji.

JEZIVO – Stotine kuna ŽIVE SPALJENE posle odluke da se unište zbog Covid – 19

Isti model pomoći policiji je primenjen nedavno i u Beču posle terorističkog napada. Ovaj put haštag je bio #viena!

Psi su regularni pripadnici bezbednosnih snaga u celom svetu, ali pokazalo se da i mačke to mogu da budu. Makar samo i preko društvenih mreža.

Izvor:  wamiz.co.uk      Foto: Twitter

POGLEDAJTE BONUS VIDEO SA PETFACE YOUTUBE KANALA:

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.