Naslovna VESTI MAČKE MAČKE SPASAVAJU ČIKAGO: Ulične mačke angažovane u borbi protiv pacova

MAČKE SPASAVAJU ČIKAGO: Ulične mačke angažovane u borbi protiv pacova

0
Mačke spasavaju Čikago

Dok se mnogi žale na veliki broj uličnih pasa i mačaka po gradovima i pri tome nalaze i veoma ružna rešenja kako bi ih se oslobodili u Čikagu se dešava nešto neverovatno. Suočeni sa problemom velikog broja pacova, odlučili su da u pomoć pozovu upravo ulične mačke.

Mačke spasavaju Čikago

Projekat Cats at Work pokrenut je još 2012. godine. Ulične mačke koje su na human način sklonjene sa ulica, sterilisane su, obeležene i vakcinisane. One koje nisu bile raspoložene za život u domaćinstvima udomitelja koji su ih uzimali postale su deo specijalne ekipe koja je angažovana u borbi protiv pacova. Grad Čikago je na šestom mestu po broju godišnjih intervencija protiv glodara.

Ne propustite i ovo: DA LI JE MOGUĆE? Konj kojeg niko ne vidi!

Organizacija Humane Socciaty je pokrenulo projekat koji omogućava ekološki prihvatljivu kontrolu populacije gradskih pacova. Preterana upotreba otrova dovela je u opasnost brojne životinje na teritoriji grada ali i mnoštvo incidenata trovanja dece.

Mačke spasavaju Čikago

Na ulice je do sada pušteno 1.000 mačaka koje se bore protiv ovih opasnih glodara. Naravno, puštanje nije stihijsko i bez kontrole. Cilj projekta nije samo kontrola broja glodara, već i uličnih mačaka. Pored toga što su ovi lovci sterilisani i vakcinisani oni se daju samo onima koji za to pokažu interes i preuzimaju određene obaveze.

Pročitajte: VETERINARI, SVAKA VAM ČAST: Odbili da naplate tešku operaciju!

Mačke spasavaju Čikago

Stanari zgrada, vlasnici magacina, prodavnica i svi koji su zainteresovani za ovakve „usluge“ dobijaju na staranje grupe od tri do 4 mačke. Mačke se slobodno kreću krajem i sistematski uništavaju populaciju glodara. Oni koji su ih „angažovali“ imaju obavezu da im obezbede hranu, svežu vodu, sklonište za spavanje i veterinarsku negu.

Mi ćemo po starom. Otrovi, šutiranje i maltretiranje uličnih mačaka, pa ko preživi pričaće.

Izvor:  People.com

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstVETERINARI, SVAKA VAM ČAST: Odbili da naplate tešku operaciju!
Sledeći tekstGIZMO – NEISPRIČANA PRIČA! Ima li nade za ovog psa?

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime