Naslovna VESTI MAČKE NOVA STUDIJA DOKAZUJE: Mačke svoje vlasnike vide KAO RODITELJE!

NOVA STUDIJA DOKAZUJE: Mačke svoje vlasnike vide KAO RODITELJE!

0

Suprotno uvreženom mišljenju, mačke zapravo mogu izgraditi jaku povezanost sa svojim vlasnikom baš kao što to čine i drugi kućni ljubimci.

Studije su pokazale da mačke imaju društveno-kognitivne sposobnosti i mogu vas videti kao svog roditelja. Kako bi zadovoljila radoznalost svih ljubitelja mačaka, Bright Side je objasnila zašto vas mačka vidi kao svog roditelja.

NAJSLAĐA MEDICINSKA SESTRA: Ovaj mačak neguje i leči druge životinje (FOTO)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO SA PETFACE YOUTUBE KANALA:

ISTA IM JE TUGA: Devojčica sa amputiranim nogama PRONAŠLA UTEHU u ovom psu (FOTO)

Oni su društvene životinje

Većina mačaka ima društvene potrebe. Mogu se sprijateljiti i komunicirati s drugim životinjama. Oni čak mogu osetiti gubitak. Mačke se takođe pokušavaju družiti i povezati sa ljudima. Zapravo, neki stručnjaci kažu da i mačke misle da smo mi mačke. Veće od njih, ali ipak mačke. Oni vas vide kao porodicu.

Vezani su za vas

Vaša mačka traži bliskost sa vama. Oni pokušavaju da budu uključeni u ono što radite kako biste stvorili osećaj povezanosti. Jednom kada stvore tu vezu, više niko neće moći da je prekine. Ovakvo ponašanje prema vlasniku prisutno je i tokom odrastanja mačaka, što znači da vas vaša mačka vidi kao svog primarnog negovatelja.

Oni su pod stresom kada niste bliski

Prema nekim istraživanjima, ako se nalazite u sobi s mačkom i ostavite je dva minuta na miru, osećaće se nesigurno, što će izazvati stres. Njihov nivo stresa smanjuje se kada se vratite i budete ponovo zajedno.

Vi ste njihovo sigurno mesto

Mačke imaju mogućnost razlikovanja između sigurnih i onih koji nisu. Prema studijama, vrlo veliki postotak mačaka oseća se sigurnije kada su sa svojim vlasnicima. Većina mačaka bira svoje vlasnike kao prvi izvor sigurnosti, baš kao što to čine deca s roditeljima.

ovo mačke mrze petface

Brinu o tebi

Iako ovo možda nije tako očito, vaša mačka se zaista brine za vas. Postoje različiti načini na koje vam ljubav može pokazati. Na primer, lupanje, buljenje u vas, usmeravanje na stomak, puštajući vas da se brinete o njima. Kad vas mačke puste da ih čuvate, mazite, pazite, dokazuju da su opuštene prema vama i da vam veruju, baš kao i roditelju.

IZVOR: tragom-istine.lajkaj.com

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstNJIHOVA LJUBAV JE VEČNA: Stariji par lavova ISTOVREMENO USPAVALI da ne bi živeli jedno bez drugog!
Sledeći tekstMISTERIJA REŠENA! Evo KOLIKO ČESTO treba da kupate psa: Ključna stvar je OVO!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime