Naslovna VESTI MAČKE „DIVLJE“ MAČKE TRAŽE POSAO! Sjajan pogram „zapošljavanja“ neprilagođenih ljubimica

„DIVLJE“ MAČKE TRAŽE POSAO! Sjajan pogram „zapošljavanja“ neprilagođenih ljubimica

0

Barn Badis je program koji omogućava da se nađe dom i onim mačkama koje su previše divlje za život običnog kućnog ljubimca. Ovaj program se sprovodi u okrugu Vorton u SAD-u i za proteklih deset godina našao je novi dom za preko 400 ovakvih „neprilagođenih” mačaka.

Tim koji se bavi ovim programom kontinuirano poziva lokalne stanovnike koji imaju problema sa glodarima i sličnim štetočinama da „angažuju“ udomljavanjem, mačke koje vole i mogu da žive na otvorenom. Na taj način ove mačke koje ne vole preterano udoban život u kućnim uslovima mogu da obezbede veoma dobru kontrolu štetočina svojim „vlasnicima“.

NEMILOSRDNO: pas vezan na kratkom lancu na terasi?!

Kristin Stranski iz udruženja Friends of Barn kaže: „Ove mačke su spremne da odu u štalu, garažu, mlin… u svako mesto u kojem borave štetočine.“ Svaka ovako angažovana mačka je sterilisana i redovno vakcinisana što obezbeđuje Udruženje. Udomitelji su obavezni da svojim „zaposlenima“ obezbede toplo i suvo mesto za spavanje, hranu i vodu. Pored toga, preporučuje se udomljavanje mačaka u paru kako bi se obezbedio kvalitetan društveni život „zaposlenih“.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO SA PETFACE YOUTUBE KANALA:

Ovaj program je sastavni deo strategije hvatanja, sterilizacije i ponovnog puštanja uličnih mačaka. Mnoge od napuštenih mačaka su se našle na ulici samo zato što se nisu mogle prilagoditi kućnim uslovima života. Na ovaj način, uspešnije se kontroliše populacija uličnih mačaka koje sada imaju dom ali i mogućnost da žive načinom koji više odgovara njihovoj prirodi.

URNEBESNA REAKCIJA mačića na sopstveni odraz RASPAMETILA je sve! (VIDEO)

Posledice po ekonomiju koje izaziva pandemija COVID-19 virusa ogleda se i u povećanju broja napuštenih mačaka. Sve više vlasnika zbog nemogućnosti da se adekvatno brine o svojim ljubimcima pušta mačke na ulicu. Pošto udruženje nema svoj azil, o ovim mačkama se brine više od 20 volontera – hranitelja. Oni im obezbeđuju dom do trenutka dok se mačkama koje vole nešto više slobode ne obezbedi odgovarajući „angažman“. Odlična ideja, zar ne?

Izvor: Leader-news.com

pas ljubimac

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekst25.000 DINARA NEDELJNO ZA PSE! Ljubav ne zna za cenu!
Sledeći tekstODBEGLI KENGUR VIĐEN U JEDNOM GRADU U BOSNI. KAKO SU MEŠTANI ODREAGOVALI?

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime