Naslovna VESTI PSI DIRLJIVO: Magare koje je ostavljeno da umre, oporavilo se zahvaljujući nezi jednog...

DIRLJIVO: Magare koje je ostavljeno da umre, oporavilo se zahvaljujući nezi jednog šteneta

0
magare koje je ostavljeno da umre petface

magare koje je ostavljeno da umre: Primeri ljudske okrutnosti prema životinjama mnogobrojni su, a neretko mame suze na oči. Posebno gorak ukus u ustima ostavljaju priče u kojima ljudi ostavljaju bolesne ili povređene životinje da u takvom stanju izdahnu.

 Pročitajte još:  PRIČA SA SREĆNIM KRAJEM: pas bez nosa je našao svoj dom

Naša današnja priča ima takvu pozadinu. Naime, jedno magare su udarila kola, a vozač je pobegao sa lica mesta, ostavivši ovog mališana da umre. Od udarca, slomljene su mu tri noge, a u izuzetno lošem stanju, pronašla ga je Zenit Gurgel. Ova dama nije mogla da ostane nema i da okrene glavu na drugu stranu, pa je povređeno magare prevezla do svog doma u brazilskom gradu Fortalezi.

magare koje je ostavljeno da umre petface

Spasiteljka je ovom mališanu nadenula ime Gereirinho, što u prevodu znači mali ratnik. Pokazalo se da ovo ime u potpunosti odgovara karakteru ovog hrabrog magareta. Ubrzo, on je počeo da se oporavlja, a cela priča poprima zaista dirljive obrise, kada Zenitino štene postaje nerazdvojno od postelje povređenog magareta.

magare koje je ostavljeno da umre petface

Naime, ovaj psić je danonoćno bdeo pored bolesničke postelje svog novog prijatelja kako su nedelje prolazile. Prizor je takav da zaista može ispopiti i najtvrđa srca, a to potvrđuje i činjenica da su ovi lepotani ubrzo postali hit na društvenim mrežama u Brazilu. Upravo zahvaljujući ovoj njihovoj popularnosti na internetu, Zenit je uspela da sakupi dovoljno novca za operaciju magareta.

magare koje je ostavljeno da umre petface

Koliko god nas ljudska bahatost može ostaviti bez teksta, srećom postoje savesni pojedinci, zahvaljujući kojima se ovakve priče ne završavaju tragično. Mi smo srećni, jer se ova priča dobila srećan epilog. Gereirinho ne samo da će stati na svoja kopita, već sada ima i novog najboljeg prijatelja, sa kojim će ubrzo moći veselo da trčkara.

Mališani, srećno!

 

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.