Naslovna VESTI PSI MAJA VOLK: „Na sahrani ljubimca, Badija, prisustvovao je čitav komšiluk“!

MAJA VOLK: „Na sahrani ljubimca, Badija, prisustvovao je čitav komšiluk“!

0
MAJA VOLK petface

MAJA VOLK je srpski dramaturg, scenarista, pisac, fado muzičar, doktor nauka i univerzitetski profesor. Za one koji ne znaju, Maja je i veliki ljubitelj životinja. Za „magazin Pas“ objansila je kako je uz svog ljubimca preživela najteže životne trenutke i kako je izgledala dirljiva sahrana ljubimca, na kojoj je prisustvovao gotovo čitav komšiluk iz novobeogradskog bloka 28.

MAJA VOLK petface
Maja i Riki

– Posle razvoda, kada se suprug iselio iz kuće, meni se srušio svet. Pogledala sam u svoju decu, a oni su se okrenuli ka meni i zapitali: „Je l’ može sad pas, mama, molim te?“ Šta ću, kažem: „Naravno, ‘ajde. Kad smo već dovde stigli. I, koga ćemo?” – naravno, engleskog setera. Nađem u Čačku leglo, i moja ćerka Milena i ja krenemo u Čačak. Vidimo Badija, vade ga iz gepeka. Jadničak, sav se bio istraumirao, povraćao. Zamislite, držali su psa u gepeku, bilo im mrsko da ga stave na sedište, ispričala je MAJA VOLK.

ALEKSA JELIĆ: Od psa Roka sam naučio mnogo toga i zahvalan sam što ga imam!

MAJA VOLK petface
Badi

Tako je Badi, njihov nov najbolji prijatelj, miljenik cele porodice pomogao im je da prežive razvod.

– On je bio emotivni sunđer, i kad god je nekome bilo teško, on bi zgrabio Badija, odveo ga u sobu i gnjavio bi ga… Moja deca su govorila: „To je naš brat, njega je mama rodila u Čačku“. Sećam se da su svi spavali u krevetu, ali kako je Badi rastao, on je njih jednog po jednog izbacivao iz kreveta i na kraju se probio do mene. Jedno jutro je samo bilo njuška uz njušku – „stigao sam, tu sam“, dodala je Maja.

MAJA VOLK petface

Ona se prisetila i najtužnijeg dana kroz koji su prošli – dan kada su se rastali od Badija.

BORA ČORBA: Ceo život pomaže životinjama, a svojoj Lari je napisao i pesmu!

– On je svaki dan trčao i onda je samo jedan dan prestao. Ni drugi dan se nije pomerio. Trećeg dana smo znali da nešto nije u redu i odveli smo ga veterinaru. Dijagnoza: rak jetre, rak slezine, rak testisa. Prognoza: sutra će umreti. Tu je bio ceo blok 28 na Novom Beoradu, svi koji su odrastali sa Badijem, svi koji su ga šetali, svi koji su ga hranili su došli. Zamolila sam veterinara da dođe, da mu ne daje injekciju u ambulanti. Onda smo svi otiši zajedno na livadu, stavili smo ruku na njegove grudi i oprostili se sa njim zauvek, dodala je Volk.

MAJA VOLK petface

Inače Badi nije prvi pas Maje. Kako je objasnila, njen prvi „Englez“ zvao se Riki. Njega je kupila od para koje je dobila kao najbolji student Fakulteta dramskih umetnosti. Tada se zaljubila u ovu rasu, pa je nakon Rikija njen život upotpunila Badijem.

Izvor: petmagazine.rs
Foto: Instagram

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekst5 razloga zašto je STARIJA MACA idealni ljubimac!
Sledeći tekstUkoliko neko vidi OVOG PSA, neka se odmah javi!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime