Naslovna VESTI MAJMUNOVA UMETNOST: Kad pustiš majmuna da te istetovira! (VIDEO)

MAJMUNOVA UMETNOST: Kad pustiš majmuna da te istetovira! (VIDEO)

0
majmunova umetnost petface

Nemački umetnik Jan Šekauski odlučio se za neobičan projekat za koji mu je bio potreban mali majmun. Tražio ga je dve godine, ali nije uspeo da pronađe nikoga ko ima majmuna za kućnog ljubimca, prenosi B92.

Pre četiri godine je pronašao vlasnika majmuna i ova priča je mogla da počne. Ideja je bila da pusti majmuna, prethodno uvaljanog u boju, na sopstvena leđa i da po uzoru na dizajn koji ostane na leđima uradi tetovažu. Ceo postupak je snimio i objavio na Jutjubu pod nazivom “Razigrani majmun u pantalonama”.

PROČITAJTE I:

MAJMUNI u jednom zoo vrtu dobili svoje POKLONE ZA BOŽIĆ! (VIDEO)

Uz dizajn je dodao i rečenicu “Ljudsko dostojanstvo je nepovredivo”, koja stoji u Ustavu Europske unije.

Jan je na svom blogu napisao da njegov rad ostavlja više mesta za interpretaciju i proučavanje od neke apstraktne slike okačene u muzeju. Dodao je da umetnost koju nitko ne može da vidi i ne postoji, kao što ne postoji ni znanje ako nije iskorišćeno.

Mnogi ljudi su se oglasili sa komentarima da je u njegovoj priči ljudsko dostojanstvo možda nepovredivo, ali je dostojanstvo majmuna definitivno povređeno, navodi B92.

Pre svega, to je divlja životinja koju neko drži u zarobljeništvu, a dodatni argument za to su i pantalone u koje je majmun bio odeven.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.