Naslovna VESTI PSI Nevenin maltezer je uginuo, a ona želi da učini jednu PREDIVNU STVAR!

Nevenin maltezer je uginuo, a ona želi da učini jednu PREDIVNU STVAR!

0
Maltezer petface

Maltezer Luna i staford Maza, članovi porodice Ninković. Ukoliko ste nas redovno čitali, onda ste – sigurni smo – odmah shvatili o kome se radi. O akterima jedne dirljive priče, o pravom prijateljstvu, o istrajnosti, ljubavi,…

Podsetite se:

PRIČA IZ BEOGRADA KOJA ĆE VAS ODUŠEVITI: Veterinari su predložili eutanaziju. A onda je staford Maza spasao život maltezeru Luni!

Dakle, kada su veterinari uspostavili dijagnozu – jetreni šant ili Liver Shunt – vlansica Nevena je bila spremna na najgore. Oni su predložili eutanaziju, ali život malene Lune je spasio prijatelj Maza, staford i drugi ljubimac porodice Ninković!

Nakon 3 godine velike borbe i ogromne ljubavi, nažalost Maltezer Luna je uginuo! Vlasnica Nevena se još jednom javila našem portalu sa jednom izvanrednom željom – da hranu JEDINU koju psi sa ovim oboljenjem mogu da jedu – pokloni nekome kome je potrebna!

– Drugari, imam dzak Royal Canin Hepatic hrane, ne znam kome da ga prosledim, jer je namenjen psima koji imaju oboljenje jetre. Ujedno ostali su mi i Lunini lekovi, pa bih želela da sve to poklonim nekome kome su potrebni, rekla nam je Nevena podsećajući nas na njihovu životnu priču!

Maltezer petface

Sjajna Nevena, iako pretužna što njen ljubimac više nije sa njom, od objavljivanja priče pomaže vlansicima koji imaju pse sa ovom dijagnozom. Kako kaže – zahvaljujući priči koju je naš portal objavio, veliki broj pasa je spasen jer se vlasnici obolelih pasa iznova javljaju Neveni za savet!

INĐIJA: Ivani je naređeno da izmesti iz stana svog maltezera Miju, jer LAJE!

Zato je za naš portal pokušala d au najkraćim crtama objasni kakvo je to stanje jetreni šant ili Liver Shunt!

– Veterinari tesko dijagnostikuju jetreni šant, jer simptomi su jako slični različitim oboljenjima i trenutnim stanjem psa (dehidracija, epilepsija). Našu Lunu su lečili od dehidracije na početku, što se odrazilo stanjem budne kome kroz par meseci. U našem slučaju prvi simptom je uočen već sa nepuna tri meseca. Luna je gledala u jednu tačku, udarala glavom u zidove, nije nas čula, videla, nije se oslanjala na šape,..priča Nevena!

Maltezer petface

Ono što je karakteristično za pvu bolest je da je ona genetska, retko i urođena. Nažalost, česta je kod malih rasa, a utvrđuje se na osnovu krvne slike i biohemije!

LJUBAV: Maltezer Fido svaki dan pređe kilometre da bi video svoju Megi i štence!

– Ova hrana koju želim da poklonim je jedina koju SME da jede! Dakle, Royal CaninHepatic ili Hills Hepatic. Još da dodam da uvek pri ruci morate imati GLUKOZU. Nakon napada je ključna, jer povrati psa delimično. Zbog napada, pas ne sme ostajati nikako sam kod kuće. Uvek mora neko biti uz njega, jer po napadu bitno je da se pas položi bočno, drži mu se glava i dodnji deo tela na zemlji. Trajanje napada je različito, a po okončanju, psa držati uz sebe, ne puštati ga nikako da se ne bi povredio. Biće dezorjentisan, neće videti. Posle 5 do 10minuta, ponuditi mu svežu vodu u kojoj je glukoza ili samu glukozu, dodala je Nevena u opisu.

Nevenin gest pozdravljamo sa veeeelikim BRAVO, a za sva pitanja u vezi sa ovom specifičnom bolesti možete joj pisati u INBOX! Takođe, ukoliko imate psa koji boluje od navedene bolesti, Nevena će hranu i lekove pokloniti na NOVOGODIŠNJOJ ŽURCI I DRUŽENJU SA DEDA MRAZOM koje je zakazano za nedelju, 27. novembar, u Delta City-ju!

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime