Naslovna VESTI Bora Čorba poručuje: Ne budite retardi, MANITE SE PETARDI! (VIDEO)

Bora Čorba poručuje: Ne budite retardi, MANITE SE PETARDI! (VIDEO)

0
manite se petardi petface

Svake godine oko 5.000 pasa i mačak ugine od stresa nakon pucanja petardi, vatrometa i drugih pirotehničkih sredstava. Uvek se pred praznike govori o štetnosti i opasnosti koje izaziva ovakav vid proslave novogodišnjih praznika. Nekim ljudima je zaista usađena svest da petarde nisu najbezbedniji način proslave, ni za njih, ni za životinje, pogotovo one nezbrinute na ulici.

Mnogim kucama i maca stane srce od eksplozije, a neke dožive trajne traume.

PROČITAJTE I:

Marija Kilibarda u kampanji: “BACI POLJUBAC, A NE PETRADU”!

Pokret Levijatan je pokrenuo akciju na svom internet profilu sa sloganima „Baci klupko, ne petardu“, „Baci keks, a ne petardu“.

Mnoge poznate ličnosti su se priključile kampanji koja se vodi proteklih dana protiv pirotehničkih sredstava prilikom proslave praznika. Marija Kilibarda, poznato TV lice podržala je ovu kampanju, takođe i članovi grupe Van Gog.

Pre dva dana se i naš proslavljeni roker i pesnik, frontmen grupe Riblja Čorba, Bora Đorđević pojavio na Fejsbuku sa malom kucom i porukom za sve.

-Znam da se radujete praznicima, ali manite se petardi. Petarde štete starijim osobama, deci, životinjama. Naročito životinjama, koje bolje čuju nego mi. Oko pet hiljada pasa svake godine pogine od petardi. Pogine od srčanog udara, ili onako u šoku pobegnu od kuće, završe pod točkovima automobila ili nikada se više ne vrate kući, rekao je Bora Đorđević na snimku sa Fejsbuka dodajući i konačnu poruku „NE BUDITE RETARDI, MANITE SE PETARDI“.

Ova poruka je svima jasna, podržimo je i glasno recimo „NE“ petardam za vreme praznika.

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstNERAZUMNA ODLUKA: Radnici su hranili macu, a onda je iz firme došla zabrana!
Sledeći tekstBRAVO: Žena je zatvorila KLANICU ŽIVOTINJA i otvorila azil za napuštene pse i mačke!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime