Naslovna VESTI PSI UPRKOS SNEGU I VUKOVIMA: Mark i Pajo i dalje koračaju za živote...

UPRKOS SNEGU I VUKOVIMA: Mark i Pajo i dalje koračaju za živote mališana obolelelih od raka

1
Mark i Pajo koračaju petface

Mark i Pajo koračaju: Prošlo je preko 3 meseca, a čini se da ne postoji osoba koja nije upoznata sa pričom o Marku i Paji – dvojcu koji neustrašivo korača kako bi prikupio novac za lečenje dece obolele od raka. Ekipa Petface-a neumorno prati svaki njihov korak, a naša današnja priča donosi nove avanture naših junaka.

Pročitajte još: LESKOVAC: Sa psom prešao preko 1500 km kako bi sakupio novac za bolesnu decu Srbije

Tokom protekle nedelje, kao novi izazov pred naše junake,  survale su se snežne pahulje. Etapa puta koja je bila pred njima, nalazila se na velikim nadmorskim visinama. Nanosi snega bili su praćeni sunčanim intervalima, pa je malo reći da su Mark i Pajo uživali u prizorima. Naviknuti na penjanje uz velike uspone, Irac i njegov verni labrador bez poteškoća su uspeli da savladaju planinski vrh pred njima. Kao i uvek, najveća nagrada za uspešan planinarski podvig bio je pogled koji se pruža sa vrha.

Mark i Pajo koračaju petface

Rutinu pešačenja na momenat uspeo je prekine susret sa nenadanim gostima. Naime, ka njima su u jednom trenutku naišla dva vuka. Kao da je vreme stalo, u jednom momentu su divlji posetioci skenirali naše junake, a već u sledećem trenutku ih nije bilo.

Dalji usponi doveli su nove goste, koji su za razliku od prethodnih bili prijateljski nastrojeni. U pitanju su bili lovci koji su bili u pohodu na divlje svinje. Nije dugo trebalo da se stvori prijateljska atmosfera, protkana veselim ćaskanjem. Mark je svojim novim prijateljima rado prepričao neobičan susret sa vukovima, koje su verovatno lovački psi isterali iz njihovih jazbina. Malo je reći da je lovačka ekipa bila iznenađena, kada im je Mark saopštio da planira da postavi svoj šator na vrhu planine i da tamo prespava sa svojim psom. 

Mark i Pajo koračaju petface

Po rastanku, naši junaci su nastavili uspon, a stigavši do vrha, napokon su i oni shvatili zašto su lovci bili iznenađeni njihovom odlukom da prespavaju čak gore, među oblacima. Naime, temperatura u tom ternutku je iznosila 10 stepeni ispod nule. Uprkos toploj odeći, šatoru i vrećama za spavanje, nije bilo baš preporučljivo prespavati napolju.

Mark i Pajo koračaju petface

Da sreća prati hrabre, pokazalo se i ovog puta. Naime, koračajući dalje, naš dvojac, zašao je u jedan zaseok. Među kućama pored kojih su prolazili, zatekli su jednu stariju gospođu koja seče drva. Prvi pogled na labradora Paju, bio je dovoljan da je on šarmira, pa su zahvaljući njemu, uspeli da dobiju toplo prenoćište.

Uskoro se približava datum povratka, što znači da ćemo za neki dan imati priliku da vidimo naše junake u Beogradu. Vi za to vreme i dalje imate priliku da se uključite u veliku humanitarnu akciju pod nazivom “Hodom za njihov život”. Napominjemo još jednom da se sredstva prikupljaju za kupovinu infuzomata koji su potrebni za lečenje dece obolele od raka.

Njihovu plemenitu akciju možete podržati na jedan od dva načina:

  • Pošaljite poruku na broj 4080 ( tako što ćete praznu poruku poslati na broj 4080). Cena poruke za sve mobilne operatere iznosi 100,00 RSD.
  • Uplatite novac na: – dinarski tekući račun Udruženja “Uvek sa decom”, broj: 145-24049-93 Marfin Banka ili na
    devizni tekući račun u evrima  IBAN RS35145007080000118640
    Svrha uplate: ZA AKCIJU “HODOM ZA NJIHOV ŽIVOT”

Sav prikupljeni novac će preko Udruženja „Uvek sa decom“ biti iskorišćen za nabavku infuzomata, a oni će ih proslediti Dečijem odeljenju Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije u Beogradu.

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.