Naslovna VESTI PSI MASAKR KAO ČIN OSVETE! Masovno trovanje uličnih i vlasničkih pasa u Italiji!

MASAKR KAO ČIN OSVETE! Masovno trovanje uličnih i vlasničkih pasa u Italiji!

0
masovno trovanje pasa u Italiji

U italijanskom mestu Katanzaro danima se pronalaze tela otrovanih pasa. Najviše ima uličnih pasa ali objavljene informacije potvrđuju da među ubijenima ima i kućnih ljubimaca. Bacanje mamaca koji su ispunjeni strihninom počelo je posle tragičnog događaja u kojem je nastradala jedna 20-godišnja devojka u obližnjoj šumi.

masovno trovanje pasa u Italiji

Naime, nesrećnu devojku su napali, do smrti izujedali i gotovo raskomadali pastirski psi dok je boravila u poznatom izletištu koje je udaljeno nekoliko desetina kilometara od ovog grada. Stravičan događaj je uznemirio stanovnike cele Kalabrije, a sedam dana kasnije, neko je odlučio da sprovede pravdu na svoj, isto tako stravičan način.

Pročitajte i ovo: BRAVOOO! JEDNA SLIKA I PORUKA SU MU PROMENILI ŽIVOT.

Karla Roki, predsednica Nacionalnog udruženja za zaštitu životinja je osudila ovakvo ponašanje ističući da ovakvo neselektivno ubijanje nikako nije rešenje problema velikog broja uličnih pasa u u Katanzaru. Vlasti Kalbrije godinama unazad nisu radile ništa na rešavanju ovog problema.

masovno trovanje pasa u Italiji

Veliki broj uličnih pasa je bio veoma miroljubiv i potpuno integrisan u gradski život. Brojni stanovnici gradova u ovoj oblasti su hranili i brinuli o uličnim psima, a deca su se družila i igrala sa njima. Napada i incidenata gotovo da nije ni bilo.

masovno trovanje pasa u Italiji

„Neko je odlučio da sprovede „pravdu“ u ime jadne Simone. Ko god da je to uradio, učinio je to okrutno, ubijajući ove nevine životinje koje nikoga nisu povredile.“ – istakla je Karla.

Pročitajte i ovo: ZAHVALAN ZA ŽIVOT – Najdirljiviji izraz zahvalnosti psa svom veterinaru.

masovno trovanje pasa u Italiji

Proteklih dana, posle tragične smrti Simone Kavalaro, gradonačelnik Katanzara je sazvao sastanak između predstavnika udruženja za zaštitu životinja i gradske uprave. Traže rešenja kako bi se rešio problem uličnih pasa. Masakr pasa u gradu uznemirio je građane i traže hitnu rakciju vlasti.  Zbog otrova koji koriste „osvetnici“ ugroženo je zdravlje drugih životinja, ostalih stanovnika, a najviše dece ovog grada.

Izvor:  Corriere.it

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.