Naslovna VESTI PSI ONA NIJE „MAŠINA“ ZA RAĐANJE – ovoj kujici je potreban dom, ali...

ONA NIJE „MAŠINA“ ZA RAĐANJE – ovoj kujici je potreban dom, ali PRAVI.

0
pas mašina za rađanje

Naći dom napuštenom psu nije ni malo lako. Ponekad, pojedini psi kojima su potrebni dom i ljubav imaju dodatnu nesreću, da potencijalni udomitelji u tome vide priliku da dodatno zarade. Uglavnom se radi o rasnim psima koji su u opasnosti da postnu prave „mašine“ za rađanje.

pas mašina za rađanje

Priča o šarplaninki koja je nedavno po prijavi sugrađana sklonjena sa ulica Ćuprije predstavlja primer neodgovornosti ljudi. Čini se da nije bilo dovoljno što ju je neko izbacio iz doma.

Pročitajte i ovo: ŽIV KLAN, NEDOKLAN! Ova mukica će biti DOBRO! (Uznemirujuće)

Ona je bila veoma uplašena i krajnje nesaradljiva. Iako se radi o velikoj pasmini koja je poznata po neustrašivosti i hrabrosti ova kujica je očito doživela mnogo zlostavljanja koje je ostavilo tragove u njenoj psihi.

pas mašina za rađanje

Mesec dana kasnije, uz dobru negu, ljubav i pažnju koja joj je poklonjena ona se primirila i počela ponovo da veruje ljudima. Očišćena je od parazita, izlečena je povreda na nozi i zakazana je sterilizacija. Mazi se, jede iz ruke. Druži se sa drugim psima prema kojima je veoma prijateljski nastrojena. Tada je i počela potraga za novim domom i tako dolazimo do veoma ružne priče.

Pročitajte i ovo: NAJBOLJI PAS NA SVETU – Šta će biti sa psom Čokom?

Radi se o velikom psu, kome treba obezbediti specifične uslove. Potrebni su adekvatan smeštaj, kvalitetna ishrana, ozbiljan vlasnik koji će biti posvećen njenom vaspitanju i obuci i velika ljubav. Nije pas za mali stan.

pas mašina za rađanje

Za ovu lepoticu se javio veći broj onih koji su iskazali želju da je preuzmu iz Zoohigijene. Nažalost, među njima je bio dobar broj onih koji su videli priliku da povoljno nabave psa za reprodukciju. Dakle, svežu krv koja će služiti da se pari, pari i pari… Da ne bude zabune, nemamo ništa protiv odgovornih odgajivača ali imamo mnogo protiv onih koji ovakvu nesreću vide kao priliku za ličnu korist i zaradu.

pas mašina za rađanje

Članovi organizacije Ravno Štit Protection Association Ćuprija su učinili sve što su mogli kako bi se ova kujica spasla od ožasne sudbine života na ulici. Više ne mogu. Ova kuja čeka pravi dom. Biće sterilisana tako da neće moći da bude zloupotrebljena. Ovo je molba svima koji vole ovu plemenitu rasu i imaju uslova da joj obezbede život kakav zaslužuje. Ona se udomljava da bude ljubimac, a ne “mašina” za rađanje.

Izvor:  Ravno Štit Protection Association Ćuprija

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstNAJBOLJI PAS NA SVETU – Šta će biti sa psom Čokom?
Sledeći tekstNOVA PAZOVA: Nisu OKRENULI GLAVU – nemojte ni VI!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime