Naslovna VESTI PSI Pas rase border koli spasao je svog vlasnika od medveda!

Pas rase border koli spasao je svog vlasnika od medveda!

0
medveda petface

Psi svakodnevno pomeraju granice posvećenosti i privrženosti svojim vlasnicima. Taman kada pomislimo da smo sve o njima videli i čuli, oni ipak uspevaju da nas iznenade. Priča o psu koji je pomerio granice privrženosti svom gospodaru vodi nas u Kanadu gde je jedan pas rase border koli zaštitio svog vlasnika od medveda i tako mu spasio život.

Pročitajte još: MALI HEROJ: Pas Tosia spasio dečake od medveda! (VIDEO)

Čovek po imenu Red Roberts do kraja života će biti zahvalan svom ljubimcu na onome što je on uradio za njega. Naime, ovaj Kanađanin je poznati maratonac i tog dana, 17. maja on je bio na tračanju kroz prirodu sa svojim najboljim četvoronožnim prijateljem Pejserom. Kako prenose tamošnji mediji, dvojac je prelazio svoju rutu kroz World provincial park. Taman kada su oni započelu uspon, pojavio se neočekivani gosti – ženka mrkog medveda sa svojim mladuncima.

Roberts koji ima 47 godina, u svom životu više puta je imao susrete ove vrste sa medvedima. Ipak, ovoga puta situacija je bila i više nego napeta. Medved je bio agresivan i spremao se da napadne ovog maratonca bez povoda:

Uši su mu bile spuštene, glava mu je bila oborena, oči su mu bile prikovane za mene. On je bio u režimu napada, posvedočio je ovaj čovek.

Pročitajte još: HRABROST KAKVA SE RETKO VIĐA: Pas uplašio dva medveda!

Kada je video u kom pravcu stvari idu, Roberts je odreagovao pribrano. On se setio preporuke šta činiti u takvim situacijama. Počeo je da viče i da mlatara rukama, pokušavajući na taj način da dobije na vremenu i da stvori situaciju za beg. Ipak, njegov trud nije urodio plodom, jer se on ubrzo obreo na zemlji, a medved se svojim prednjim kandžama ustremio na njega. Roberts je počeo da šutira ženku medveda, a tada je na scenu stupio Pejser.

Naime, pas je dotrčao ka svom vlasniku i počeo je da grize medvedicu i da laje na nju. Diverzija je urodila plodom, jer je Roberts uspeo da se udalji od agresivne ženke. Ipak, ne zadugo. Ubrzo se on ponovo našao na zemlji. Srećom, njegov neustrašivi prijatelj je bio neumoljiv u nameri da odbrani svog vlasnika:
Kada me je drugi put oborila, Pejser je ponovo skočio na nju. Grizao je gde god je stigao. Ovoga puta, njegov napad je uspeo da skrene pažnju ženki medveda da ona krene da juri za njim. Ja sam znao da će on uspeti da joj izmakne.

Pročitajte još: Medved uginuo od tuge, kada je i njegova medvedica uginula nakon 20 godina „braka“!

Ovaj čovek je umotao stvoju izujedanu ruku i jedva uspeo da prevali put do parkinga. Usput je pozvao hitnu pomoć. Kada je pristigla bolnička ekipa, on nije hteo da krene bez svog psa spasitelja. Tada su mu saopštili da se njegov neustrašivi ljubimac već zaputio trkom ka njihovoj kući.

medveda petface

Pejser je iz ovog okršaja izašao nepovređen, dok je njegov vlasnik “zaradio”  16 kopči. Roberts je i više nego zahvalan svom ljubimcu na tome što mu je on spasio život. Ipak, kako kaže, ovaj incident ga neće sprečiti da trči istom rutom. Kako ovaj istaknuti maratonac kaže, on se oseća sigurno pored svog ljubimca.

KAKVA PRIČA!!!

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.