Naslovna VESTI MEDVEDIĆ TRAŽIO HRANU – Vlasti presudile: povratak u divljinu ili eutanazija!

MEDVEDIĆ TRAŽIO HRANU – Vlasti presudile: povratak u divljinu ili eutanazija!

0
medvedić traži hranu

Nedavno je jednoj farmi za uzgoj i preradu ribe u Belorusiji u neočekivanu posetu došlo mladunče mrkog medveda! Kada kažemo mladunče, zaista mislimo na mladunče. Ovaj mali, pothranjeni medvedić je lutao i pokušavao da nađe hranu.

Mrki medvedi u Belorusiji spadaju u grupu najzaštićenijih životinja. Odrasli mužjaci mogu da dostignu težinu između 250 i 300 kilograma, a ženke od 150 i 250 kilograma. Kada se usprave na zadnje noge, mogu da dostignu visinu od preko 2 metra! I pored toga, kada je farmer Nikolaj Terletski zatražio pomoć vlasti, dobio je neočekivan i neshvatljiv odgovor. Pošto je mladunče previše malo da bi se primilo u neki zoološki vrt Nikolaju su ostavljene dve mogućnosti: da medu vrati u divljinu ili da ga da na eutanaziranje!

IZBODEN PAS U CENTRU NIŠA: Raspisana nagrada od 800 evra za informacije o napadaču

medvedić u opasnosti

Eutanazija, bar što se tiče Terletskog nije dolazila u obzir, a znao je da bi vraćanje ovako mladog mečeta u prirodu takođe značilo smrtnu presudu. Bez pomoći, podrške i zaštite majke meče bi vrlo brzo umrlo u divljini. Zato je odlučio da ga zadrži na farmi. Lovci su nekoliko dana pretraživali obližnju šumu ne bi li našli tragove mečetove mame, ali sve je bilo bezuspešno. Meče, za koje se utvrdilo da je ženkica je dobila ime Vasilisa i vrlo brzo se navikla na novi dom.

STAR I NAPUŠTEN: Sani je nekada bio vlasnički pas a danas je jedva živ!

meda spava

U međuvremenu Terletski je zatražio dozvolu da zadrži meče i posle nekoliko dana je najzad stigla dozvola i „pasoš“. Sada će razigrano i zdravo mladunče svoj svet doživljavati u društvu ljudi koji mu pružaju mnogo ljubavi i pažnje. Terletski planira izgradnju velikog zaštićenog i ograđenog prostora za Vasilisu koji uključuje i objekat za proučavanje njenih životnih navika. S obzirom da se na farmi uzgajaju ogromne količine ribe, Vasilisa više nikada neće biti gladna.

Petface Viber zajednica

POGLEDAJTE BONUS VIDEO SA PETFACE YOUTUBE KANALA:

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.