Naslovna VESTI MEDVEDICA je odustala, a onda se pojavio HEROJ!

MEDVEDICA je odustala, a onda se pojavio HEROJ!

0
Medvedica odustala o mečića

Ova dramatična priča nas vodi u Rusiju. Ovo je jedan od najhladnijih predela na svetu gde čak i bića koja hiljadama godina opstaju imaju velike teškoće. Majka medvedica je u jednom trenutku donela najtežu odluku za svaku majku, da napusti svoju decu, ali sve se dobro završilo jer se pojavio čovek koji postao heroj dana.

Medvedica odustala o mečića

Priča počinje u trenutku kada je medvedica povela svoja dva mečeta na plivanje u ledeno hladno jezero. Nikada se neće znati da li je ova mala porodica želela da prepliva na drugu stranu jezera ili je to bila jedna od lekcija plivanja, ali ubrzo se sve pretvorilo u dramatičnu borbu za život.

Pročitajte i ovo: VASO, crni Vaso! – Zašto te niko neće?

Vrlo brzo pošto su započeli plivanje, postalo je jasno da mečići nisu dovoljno snažni da se izbore sa hladnoćom i da neće uspeti da prate majku. Uplašeni, počeli su grčevito da se hvataju za majku. Prirodna redakcija svakog deteta – da potraži spas u zagrljaju mame.

Medvedica odustala o mečića

Međutim, to je dovelo do toga da ni medvedica više nije mogla da se održava na površini vode. Situacija je pretila da se završi tragičnim davljenjem cele porodice. I tada je medvedica učinila nešto što je, čini se, najgori postupak koji je mogla da uradi bilo koja majka na svetu. Otresla je decu sa sebe i zaplivala ka sigurnosti obale. Mečići su ostali da se samostalno izbore za svoje živote.

Medvedica odustala o mečića

Pročitajte i ovo: NEPRESTANO PLAČE! – Stari pas ostavljen u azilu ne može da preboli izdaju.

Jedno meče je prikupilo svu snagu i krenulo za mamom i posle nekoliko minuta potpuno iscrpljeno uspelo da se domogne sigurnosti obale. Drugo nije imalo toliko sreće. Grčevito je pokušavalo da pliva ali činilo se da su strah i nedostatak snage bili jači. Meče je potpuno dezorijentisano, umesto ka obali plivalo sve dalje prema sredini jezera.

Medvedica odustala o mečića

Mama je sa drugim mečetom, uznemireno posmatrala borbu svog mladunca. Kada se činilo da meče neće uspeti da se spase, ono je ugledalo čamac u blizini obale. Poslednjim ostacima snage je zaplivalo ka nečemu što mu se činilo da je spasonosno rešenje.

Medvedica odustala o mečića

Pecaroš koji se tu slučajno našao u čamcu, užasnuto je pratio šta se dešava i nije smeo da priđe i ukaže pomoć. Znao je koliko divlji medvedi mogu da budu opasni kada se bore za život. A onda je dobrota nadvladala strah. Usmerio je čamac ka mečetu i krajnje oprezno mu pomogao da se izvuče na sigurno. Meče je bilo veoma iscrpljeno i nije pokazivalo nikakvu agresivnost. Pecaroš je sada morao da nađe dovoljno sigurno mesto da iskrca davljenika jer susret sa majkom sigurno nije bio opcija.

Medvedica odustala o mečića

Ubrzo je pristao na obalu na sigurnoj udaljenosti od uznemirene majke i ostavio meče na sigurnom, čvrstom tlu. Majka i drugo meče su posle samo nekoliko minuta našli nesrećnika i porodica je bila ponovo na okupu.

Izvor:  kiwireport.com

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstVASO, crni Vaso! – Zašto te niko neće?
Sledeći tekstPOTRESNO i DIRLJIVO! Psi čuvaju telo svog prijatelja!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime