Naslovna VESTI ZA PRIMER: Leonardo DiCaprio donira milion dolara za zaštitu slonova od krivolovaca!

ZA PRIMER: Leonardo DiCaprio donira milion dolara za zaštitu slonova od krivolovaca!

2
milion dolara za zaštitu slonova petface

milion dolara za zaštitu slonova – možda vam zvuči neverovatno i teško za poverovati, ali u svetu slavnih ima i onih koji misle o životinjama i njihovom opstanku!

Svi znamo Leonarda DiCapria kao zvezdu filmova “Titanic”, “Catch Me If You Can”, “The Great Gatsbi” i ” The Wolf on Wall Street “, ali ono što je manje poznato o ovom holivudskom glumcu je da on godinama radi na unapređenju zaštite životne sredine i zaštiti životinja. Baš ono što mi volimo da vidimo i čujemo!

1998.godine, DiCaprio je pokrenuo „Leonardo DiCaprio Foundation“, koja je u međuvremenu posvećena „zaštiti Zemlje i podsticanju skladnog odnosa između čovečanstva i prirodnog okruženja”, navodi se na sajtu ove organizacije.

milion dolara za zaštitu slonova petface

Fondacija radi na prikupljanju donacija, koje će pomoći u zaštiti tigrova i ajkula i spasiti svet okeana i prašuma od izumiranja.

Samo u prošloj godini, DiCapriova fondacija donirala je neverovatnih 6 miliona dolara za kampanju za očuvanje – 3 miliona će biti prosleđeno „WWF tiger conservation program“ u Nepalu, i 3 miliona dolara bespovratne pomoći „Oceana to help save the oceans and marine animals“.

Sada, DiCaprio ima novosti za sve ljubitelje životinja. On će donirati milion dolara za zaštitu slonova.

– Ovo finansiranje je od ključne važnosti, jer je krivolov kriv za smrt oko 100 slonova dnevno u afričkim zemljama. Zahtevi za slonovaču u azijskim zemljama i zajednicama širom sveta (čak i u SAD) direktno doprinose ovom surovom klanju, rekao je DiCaprio u jednom obraćanju i dodao:

– Više od 30.000 slonova bilo je ubijeno samo prošle godine. Čast mi je da sam deo ovog projekta. Sačujamo ih!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.