Naslovna VESTI MILOSRDNA MISIJA: Pomozimo akciju oslobađanja medveda

MILOSRDNA MISIJA: Pomozimo akciju oslobađanja medveda

0
milosrdna misija

Godinama unazad na raznim stranama sveta beleže se brojni slučajevi zlostavljanja i mučenja divljih životinja. Od 2017. godine organizacija International Animal Rescue vodi akciju spasavanja medveda iz Jermenije gde je ubijanje i mučenje medveda postalo gotovo svakodnevna pojava.

milosrdna misija

Majke mrkih medveda sa tek rođenim mečićima se protivzakonito ubijaju a medvediži odvode u zatočeništvo. Uslovi u kojima se drže su više nego nehumani a ove jadne životinje završavaju u privatnim zoo vrtovima ili kao turistička atrakcija.

VELIKA POBEDA: Oslobođen i poslednji „medved koji igra“!

Decenijama žive u malim, skučenim kavezima, najčešće se drže u zatvorenim i zagušljivim prostorima. Za hranu dobijaju uglavnom ono što medvedi nikada ne jedu u prirodi, a nemaju nikakvu zdravstvenu pomoć. Sve to im drastično skraćuje život.

milosrdna misija

Slučaj medveda Petra je jedan od najgorih sa kojima su se susreli članovi ove organizacije. Njegov kavez je držan u mračnom skladištu u kome je bila večna tama. Nesrećni meda nije znao da li je dan ili noć. Takva psihološka trauma i mučenje su nezamislivi.

milosrdna misija

MUČNO I BEZDUŠNO: Polarni medvedi “žive” u “hotelu” kao atrakcija za goste!

Jedan drugi medved, Gordon spasen je posle više godina provedenih u malom, skučenom metalnom kavezu u kome je jedva mogao da se okrene. Dane je provodio s njuškom prislonjenom uz rešetke, bezuspešno ih glođuči u pokušaju da se oslobodi.

milosrdna misija

International Animal Rescue smatra da postoje desetine medveda u Jermeniji koji žive u ovakvim groznim uslovima. Iako su mrki medvedi zaštićena vrsta u gotovo celom svetu, kazna za lovokradice je samo 2.500 dolara. Ubijanje se ne računa, ovo je kazna za delo koje se zove: „uzimanje medveda iz prirode“. Mučenje i zlostavljanje koje se sprovodi tokom godina držanja u zatočeništvu se uopšte ne kažnjava.

milosrdna misija

Ukoliko želite da se pridružite akciji koja se sprovodi kako bi se pooštrile zakonske mere i sprečilo ovakvo mučenje životinja, potpišite peticiju na:

www.internationalanimalrescue.org/breakthecage

Izvor: International Animal Rescue

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.