Naslovna VESTI PSI MINISTARSTVO: „Navedeni nacrt se odnosi na DOMAĆE ŽIVOTINJE, ne na kućne ljubimce“!

MINISTARSTVO: „Navedeni nacrt se odnosi na DOMAĆE ŽIVOTINJE, ne na kućne ljubimce“!

4
pregazio psa kombijem petface

Očigledno neiscrpna tema i neprestana želja Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine da se opravda i konačno privede kraju euforija zvana „nacrt promene Zakona o dobrobiti životinja“. Jedino pitanje koje se sada postavlja je – da li nadležni sami sebe demantuju i produbljuju ovu temu sve više?
Povod za ovo jesu izjave dva predstavnika nadležnog Ministarstva! U saopštenju Grupe Udruženja koje je stiglo redakciji Petface-a, malo je reći da smo u većem zbunu nego što smo bili.
Prenosimo saopštenje u celosti:
„Povodom gostovanja predstavnika Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine, gospođe Maje Andrijašević na TV Pinku, dana 27. marta 2015. godine i gospodina Budimira Plavšića na TV Prva dana 1. aprila 2015. godine moramo da izrazimo duboku zabirnutost zbog iznetih tvrdnji, jer je očigledno da Ministarstvo samo sebe demantuje i javno objavljuje neistine. Gospođa Maja Andrijašević je na TV Pinku izjavila da je radna verzija nacrta izmena Zakona o dobrobiti životinja koja je objavljena u sredstvima informisanja falsifikat, dok je gospodin Plavšić na TV Prvoj izjavio da se navedeni nacrt odnosio na DOMAĆE ŽIVOTINJE, a ne na KUĆNE LJUBIMCE. Pošto su ove dve izjave međusobno suprotne i negiraju jedna drugu, naše pitanje Ministarstvu je šta je istina?
Teško da možemo da zamislimo situaciju da napuštena svinja ili govedo može da luta naseljem, čak i u ruralnim sredinama, a očigledno je da je gospodin Plavšić bio upoznat sa navedenim nacrtom i pre njegovog objavljivanja. Objasnio je da se nacrt odnosio na domaće životinje, a ne na kućne ljubimce (iako odredbe nacrta dokazuju suprotno), pa time potvrdio da je Ministarstvo ipak sačinilo takav dokumet, te da objavljeni nacrt nije falsifikat.
S nadom da će se Ministarstvo dogovoriti da li se radi o falsifikatu ili nacrtu koji se odnosi na domaće životinje (koji je svakako neprihvatljiv bez obzira na koga se odnosio) još jednom zahtevamo da Ministarstvo aktivno uključi organizacije civilnog društva u proces izmene zakona jer jedino tako se moži doći do održivog i humanog rešenja“.
Šta vi kažete?

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstTrener Partizana, Duško Vujošević: „Podržavam inicijativu Udruženja. NE MENJAJTE ZAKON“!
Sledeći tekstZA PRIMER SVIMA: Deca iz Kraljeva nacrtala radove na temu NAPUŠTENI PSI! (FOTO)

4 KOMENTARA

  1. Ne razumem, a sta se desava ako odlucim da mi prase ili koka, ili jare, jagnje bude ljubimac???

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime