Naslovna VESTI MINISTARSTVO u novom Zakonu IZBACUJE zaštitu životinja?

MINISTARSTVO u novom Zakonu IZBACUJE zaštitu životinja?

1
70 NAJNOVIJA VEST petface

MINISTARSTVO prosvete, nauke i tehnološkog razvoja objavilo je program javne rasprave o Nacrtu Zakona o osnovama obrazovanja i vaspitanja. Mnoge ljubitelje životinja razljutile su izmene Zakona o osnovnom obrazovanju, jer kako kažu „samo neko ko je zlonameran može ovo da učini“.

– Prema nacrtu izmena Zakona o osnovnom obrazovanju, neko zlonameran je rešio da izbaci iz razvoja svesti o značaju održivog razvoja, zaštite i očuvanja prirode i životne sredine, ekološke etike i zaštite životinja. Da IZBACI ZAŠTITU ŽIVOTINJA! Bitno je reagovati. Ovo je nedopustivo i otvara mogućnost manipulacije decom, napisali su iz „Koalicije za Život Srbija“.

MINISTARSTVO petface

Naime, nacrt Zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja ukida odredbu Zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja iz 2016. godine koja u članu 4. stav 1. tačka 11. propisuje da je jedan od ciljeva osnovnog obrazovanja i vaspitanja: 11) razvoj svesti o značaju održivog razvoja, zaštite i očuvanja prirode i životne sredine, ekološke etike i zaštite životinja.

Psiholog Ivan upozorava: Nasilje nad životinjama indikator je mogućeg nasilja nad ljudima!

Kako su naveli, nepojmljivo je da je nekome u interesu da decu od najranijeg detinjstva NE treba učiti dobrim stvarima!

– Kome je u interesu da se njihovo obrazovanje krati i sakati? Ko je doneo nacrt izmena Zakona o osnovnom obrazovaju koje UKIDA razvoj svesti o značaju održivog razvoja, zaštite i očuvanja prirode i životne sredine, ekološke etike i zaštite životinja. Zar deca ne treba da budu svesna o potrebi zaštite životne sredine, očuvanju, ekološkoj etici i zaštiti životinja? Izgleda da po tvorcima ovih izmena ne treba. Sramno! Molimo sva udruženja i pojedince, da se pridruže, da reaguju, napisali su iz pomenute organizacije!

MINISTARSTVO petface

Do četvrtka, 8. juna 2017. godine svoje primedbe i predloge možete da pošaljete na formularu i to na email adresu javna.rasprava@mpn.gov.rs.

U Republici Srbiji beleži se porast broja slučajeva nasilja, pri čemu raste i broj slučajeva u kojima su deca i maloletna lica učinioci prekršaja i krivičnih dela. Zabeleženi su i slučajevi u kojima su deca i maloletna lica učinioci krivičnog dela Ubijanje i zlostavljanje životinja. Stoga smo predložili da zaštita i dobrobit životinja dobiju svoje mesto u članu 8. i članu 12. novog zakona. U nastavku možete da pročitate obrazloženje za naš predlog, naveli su iz „Link plus“-a.

Poslali smo zvanični mail sa upitima i Ministarstvu, ali do zaključenja ove vesti nismo dobili nikakav odgovor.

1 KOMENTAR

  1. Deca su vec precise nasilna(ako pratite vesti) Ako se ukine zakon o dobrobiti
    zivotinja,onda ce da postanu pokretne ubice!!!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.