Naslovna VESTI PSI MIRA i REJ: Dve godine bez pravog doma!

MIRA i REJ: Dve godine bez pravog doma!

0
dve godine u pansionima

Pre dve godine Svetlana je pronašla ova dva predivna psa u očajnom stanju. Kiša je padala nekoliko dana i kada ih je ugledala uz put koji povezuje Novu Pazovu i Banovce nije mogla da poveruje svojim očima. Jedan pas je potpuno bespomoćno nepomičan ležao u travi dok ga je drugi čuvao.

dve godine u pansionima

Oba psa su bila potpuno mokra od kiše i vlažne trave. Bilo je očigledno da je jedan teško povređen, a drugi veoma nepoverljiv prema ljudima. Svetlana je odlučila da pomogne. Prebačeni su kod veterinara koji je potvrdio sumnje.

LESKOVAČKA PRIČA: Jedna mačka divno živi na pijačnoj tezgi

Mužjak, kome su dali ime Rej imao je prelome obe desne noge i bio je oboleo od erlihioze. Brižna ženka Mira, koja nije htela da napusti svog prijatelja do poslednjeg časa, bila je zaražena srčanim crvom.

dve godine u pansionima

Lečenje i oporavak su dugo trajali. Svetlana i članovi udruženja Zoi su im uz pomoć donacija obezbedili boravak u pansionu. Nažalost, to nije bilo trajno rešenje. Iako su izlečeni i potpuno oporavljeni, nemaju pravi dom. Neverovatno su umiljati i privrženi ljudima. Za poslednje dve godine promenili su tri pansiona.

dve godine u pansionima

OPERACIJA „ČIVAVA“: U domu preminule vlasnice pronađeno 46 pasa

Neko bi rekao – imali su sreće. Imaju dobro sklonište. Ali… Mira i Rej zaslužuju više. Veseli su, nasmejani – nisu klonuli duhom posle teškog života koji su imali. Svetlana kaže: „Ne traže mnogo, dobro ograđeno dvorište sa toplom kućicom, milu reč i nežnu ruku da ih pomazi“. Mi bi dodali: i da ostanu zajedno, njihova vernost i prijateljstvo to zaslužuju.

Ukoliko Miru i Reja vidite kao svoje ljubimce i najbolje prijatelje, obratite se Udruženju Zoi

Izvor:  Facebook

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.