Naslovna VESTI MISTERIOZNA ŽIVOTINJA U SRPSKOJ RECI! Meštani se prestravili! (VIDEO)

MISTERIOZNA ŽIVOTINJA U SRPSKOJ RECI! Meštani se prestravili! (VIDEO)

0

Ovo leto stanovnici sela u okolini Zrenjanina pamtiće i po pojavi misteriozne životinje u Begeju. Na snimku Miladina Ignjatova iz Srpskog Itebeja, sela u opštini Žitištže, u blizini prevodnice, na ulazu u selo, u Begeju se iznenada pojavila životinja, slična dabru, ili nutriji.

Miladin, koji je pecao na reci, primetio je životinju i uspeo da je snimi. Pored pokušaja mnogobrojnih stručnjaka, niko sa sigurnošću nije mogao da potvrdi o kojoj životinji je reč

Ne ideš ti nigde! Ovaj preslatki pas redovno SPREČAVA vlasnika da ode na posao! (VIDEO)

LJUDE JE IZBEZUMIO PAS KOJI VUČE MAČKU a onda su SHVATILI da nije sve kao što izgleda! (VIDEO)

Teorija kaže da je nutrija, krupni glodar koji naseljava reke, jezera i druga vlažna staništa sa razvijenom priobalnom vegetacijom i za razliku od dabra, koji se hrani lišćem i korom stabala, uglavnom jede vodene biljke.

ŠTA TO PLIVA BEGEJOM? Nedavno smo dobili video snimak koji nam je poslao Miladin Ignjatov iz Srpskog Itebeja koji je prilikom pecanja u blizini prevodnice u Srpskom Itebeju snimio životinju koja liči na dabra. Kontaktirali smo pojedine poznavaoce životinja koji nisu sa sigurnošću mogli da kažu o kojoj se vrsti radi, odnosno da li je u pitanju dabar ili nutrija. Nutrija je krupni glodar koji naseljava reke, jezera i druga vlažna staništa sa razvijenom priobalnom vegetacijom. Za razliku od dabra, koji se hrani lišćem i korom stabala, nutrija se uglavnom hrani vodenim biljkama.Koja god vrsta bila stručnjaci su saglasni da je potrebno prošetati ovim delom Begeja i vrlo lako će se utvrditi o kojoj vrsti se radi. Oborena stabla i izgrižene grane biće siguran dokaz da se dabar naselio i u Begeju. Pored ovog tajanstvenog plivača u ataru naselja Srpski Itebej duži niz godina uspešno se nastanio i par orlova belorepana koji su ugrožena vrsta, a vraćanje životinja koje su nekada živele na ovom području govori da se priroda leči. Na nama je da joj pomognemo ili da je pusti da se brine o sebi. Ako znate koja vrsta životinje pliva u Begeju pišite nam u komentaru, ako niste sigurni, podelite objavu možda nam neko može razjasniti misteriju.

Gepostet von Info Centar Zitiste am Sonntag, 9. August 2020

Koja god vrsta bila, meštani pitomog ravničarskog sela u Banatu, složni su, iako im isprva nije bilo svejedno zbog prizora, u proceni da životinji treba pomoći ili je pustiti da se sama brine o sebi.

Tako je urađeno recimo sa parom orlova belorepana koji su ugrožena vrsta, a nastanio se u okolini Srpskog Itebeja.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO SA PETFACE YOUTUBE KANALA:

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.