Naslovna VESTI MAČKE MLADIĆ CIGLOM PREBIO MAČE: Polomio mu kosti, a zatim prebio i ženu...

MLADIĆ CIGLOM PREBIO MAČE: Polomio mu kosti, a zatim prebio i ženu koja ga je hranila!

0
mladić petface

Osječko Udruženje Devet života, koje brine o napuštenim uličnim životinjama, objavilo je na svojoj stranici na Facebooku fotografiju presude prema kojoj je mladić optužen za dva krivična dela: protiv lične slobode i ubijanja ili mučenja životinje, osuđen na godinu dana zatvora.

KRALJEVO: Mariju pretukao sugrađanin zbog psa!

Nakon tri godine postupka odbijena je žalba Osječanina kao neosnovana i potvrđena je presuda Opšinskog suda u Osijeku prema kojoj je kriv za dva dela i osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju do jedne godine, uslovno na tri godine.

mladić petface

Dužan je  da, uz sudske troškove, podmiri troškove Udruženja, pudući da su podneli imovinskopravni zahtev na iznos od 900 kn (14.218 dinara). Upravo toliko su volonteri ovog hrvatskog Udruženja dali na operacije i lečenje mačeta, koji je nažalost izgubio bitku za život.

OPROSTILI SE PORUKOM: Uginuo Feliks, kog je vlasnik pretukao metalnom šipkom!

Podsetimo, pre tri godine, 13. avgusta, u dvorištu ispred svog stana gospođa je oko 18 sati poslepodne rasprostirala veš, kada joj je prišla mala maca, jedna od nekoliko maca iz komšiluka koje je ona hranila! U tom je trenutku u dvorište došao i osuđeni, koji takođe živi u komšiluku i brutalno napao macu, a potom i gospođu.

mladić petface

Mače, koje je dobilo ime Tiki, prvo je pretukao ciglom zadavši mu teški prelom leve butne kosti, a dok je mače nepomično ležalo na tlu, muškarac se okrenuo gospođi, verbalno joj pretio, uhvatio je za vrat, zadao nekoliko udaraca u lice, a potom je bacio na pod. Tromesečni Tiki nažalost nije preživeo, uginuo je od zadobijenih povreda, a gospođi je pružena pomoć na osječkom odeljenju hitne pomoći.

Udruženje „Devet života“ poručilo je da neće odustati od isterivanja pravde za sve zlostavljane životinje, a trenutno je u postupku još tri dela i prestupnika koji se terete za ubijanje i mučenje životinja!

Građani su im ispod objave zahvalili na trudu i pozdravili bar jedan slučaj u kojem je jasno osuđeno i kažnjeno nasilje prema životinjama.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.