Naslovna VESTI Mladunče foke je moralo da bude eutanazirano, nakon što ga je jedna...

Mladunče foke je moralo da bude eutanazirano, nakon što ga je jedna žena povela svojoj kući u torbi!

0
mladunče foke petface

Pojedine vrste su na pragu izumiranja zbog čovekovog bahatog ponašanja i tome svedočimo svakodnevno. Nedavno smo pisali o tome kako je grupa turista ubila mladog delfina jer je htela da napravi savršen selfi. Naša današnja priča takođe svedoči o bezobzirnom ponašanju jedne žene koje je dovelo do toga da mladunče foke mora biti eutanazirano.

Pročitajte još: JOŠ JEDNA ŽRTVA NAS, LJUDI: Ubili bebu delfina zbog selfija!

Naime, jedna žena je pronašla ovog morskog stanovnika na plaži u Vestportu i misleći da je mladunče napušteno, ponela ga u svojoj torbi kući. Kako navodi portparol National Oceanic and Atmospheric Administration Majkl Milstajn, ona je ubrzo shvatila da nema predstavu o tome kako da samostalno brine o mladunčetu foke. Kasnije je pozvala akvarijum u Vestportu, kako bi oni preuzeli životinju.

Upravnik ovog akvarijuma Mark Mirsel otišao je lično po mladunče foke u dom ove žene:

Kada sam stigao, ono je bilo živo, ali izuzetno letargično. Kada se približite ovim životinjama, one obično ne reaguju mirno, već se bore ili beže. Kada sam prišao ovom mladunčetu, ono se nije opiralo, već se ponašalo kao uspavana ljudska beba i bez ikakvog protivljenja mi je dozvolilo da ga stavim u nosiljku.

Pročitajte još: HIT: Foka Ju je proglašena OPASNOM, a ona se nasuče i čeka da je neko mazi!

Ovaj čovek se nadao da će malu foku vratiti na plažu. On je takođe želeo da da sve od sebe da se ovo mladunče ponovo nađe sa svojom majkom. Ipak, kako je vreme prolazilo, ovaj mališan je postajao sve potišteniji i mirniji. Vremenom, upravnik Mark Mirsel i njegovi zaposleni, shvatili su da će ono ima tek minimalne šanse da preživi. Zato su teška srca doneli odluku da ovo mladunče foke bude eutanazirano.

Pročitajte još: Oskarovac, Metju Mekonahi, spasio mladunče foke od dece, koja su je udarala štapom!

Portparol već pomenutog National Oceanic and Atmospheric Administration Majkl Milstajn, saopštenje povodom ovog slučaja je pustio u javnost. Tim činom on je želeo da predupredi nastajanje sličnih incidenata i da edukuje građane o tome šta činiti kada pronađu stanovnike mora na plaži:

-Najbolja stvar koju ljudi mogu da urade kada pronađu morske sisare na plaži je da ih u potpunosti ostave na miru i da se udalje od njih bar tridesetak metara. Uznemiravanje, pokušaji hranjenja preko pomeranja je ono što je nelegalno kada su u pitanju foke ili drugi morski sisari. Takvo ponašanje kod njih izaziva stres, a takođe ono je i najčešći razlog zbog kojeg odrasli napuštaju svoje mladunce.

Čuvajmo planetu Zemlju! Drugu nemamo!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.