Naslovna VESTI MAČKE MOGLA DA SE OTRUJE: Koliko su ljiljani opasni po mace

MOGLA DA SE OTRUJE: Koliko su ljiljani opasni po mace

0
mogla da se otruje, petface

Više puta smo pisali o tome koliko neke biljke mogu biti opasne za naše ljubimce i da ne bi trebalo da se nalaze u njihovoj blizini.

Tako je maca Vilou zamalo nastradala nakon, naizgled bezopasne, igre sa ljiljanima. Naime, njena vlasnica videla je da se Vilou igra ljiljanima u njenoj kancelariji ali nije znala koliko to može da bude opasno po nju. 

OPTUŽEN ZA ZLOSTAVLJANJE MAČKE: Snimak svega OBIŠAO SVET! (VIDEO)

OSAM ZABLUDA O MAČKAMA

Kada su krenule kući, na macinom krznu bile su samo žute mrlje od polena. Više iz predostrožnosti je na Google-u potražila da li maci može nešto da se desi, a onda je usledio šok! Shvatila je da njena mezimica može biti čak životno ugrožena.

Ljiljani su izuzetno štetni za mačke i samo četkanje njihovog polena iz krzna može ugroziti život mačke, pa je njena vlasnica odlučila da je brzo stavi pod tuš i na taj način skine polen sa krzna, a onda je hitno i odvela veterinaru.

Srećom po Vilou, njen život nije bio ugrožen i sve je bilo uredu, ali smo sigurni da im se ovako nešto više neće ponoviti. 

Znaci da se mačka otrovala ljiljanom mogu da se pojave veoma brzo, već u roku od dva sata. Simptomi koji se javljaju su povrećenje, gubitak apetita, letargija i depresija, a više o ovome možete pročitati i u našem tekstu sa Petopedije.

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO SA PETFACE YOUTUBE KANALA:

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.