Naslovna VESTI PSI MONSTRUOZNO: Pronađen pas u Surčinu sa stravičnom ranom na vratu.

MONSTRUOZNO: Pronađen pas u Surčinu sa stravičnom ranom na vratu.

0
pas sa ranom na vratu od lanca

Zloupotrebama i stravičnim mučenjima kao da nema kraja. Kada kažemo zloupotrebe, mislimo na sve češću pojavu da neodgovorni vlasnici koriste program CRN da besplatno sterilišu i vakcinišu pse ili da takve pse uzimaju i koriste za svoje potrebe.

pas sa ranom na vratu od lanca

Priča o ovom labradoru koji je sasvim slučajno pronađen u Surčinu upućuje na to da se radi upravo o zloupotrebi i to na najvirepiji način.

pas sa ranom na vratu od lanca

Kada je Bojana primetila novog uličnog psa na ulicama Surčina prišla mu je sa namerom da se upoznaju i da proveri mikročip. Pas je bio izuzetno prijateljski nastrojen i rado je otpratio Bojanu u obližnju veterinarsku ambulantu. Tu se otkrila stravična slika.

VETERINARI U ČUDU: Pas progutao slušalice, one I DALJE rade

Na pregledu je ustanovljena ogromna povreda na koži vrata koja je upuživala na to da je pas duže vreme i to protiv svoje volje držan na lancu. Bilo je očigledno da je nesrećnik pokušavao da se oslobodi i da je u tim pokušajima su nastale veoma opasne povrede.

pas sa ranom na vratu od lanca

Veterinarka je više od sat vremena čistila ranu, uklanjala prljavštinu, ostatke dlake i nekrotizovano tkivo. Plašili su se da ne dođe do ozbiljnije infekcije koja bi mogla da izazove mnogo teže posledice. Nažalost, rana je bila stara više dana i nije smela da se ušiva. Labrador je dobio antibiotsku terapiju i u narednih nekoliko dana će dolaziti na previjanje i terapiju.

pas sa ranom na vratu od lanca

STRAVA U PARKU: Pas napao i na smrt izgrizao jelena u javnom parku.

Ovom nesrećniku je hitno potreban dom. Radi se o mladom, zdravom psu od otprilike 18 meseci, koji je kastriran, registrovan na grad Beograd. Bojana će obezbediti vakcine protiv zaraznih bolesti i svu potrebnu negu tokom lečenja. Trenutno se nalazi kod nje sajo nekoliko pasa koje je spasla. Svi su kastrirani, vakcinisani i obeleženi. I oni čekaju novi dom. Kaže da je izuzetno miran, poslušan, ne laje, pažljiv… Ukoliko neko želi da ga udomi, a čini se da se radi o idealnom kućnom ljubimcu koji će uzvratiti beskrajnom ljubavlju i pažnjom do kraja života, može da se javi Bojani na 062 885 47 46.

pas sa ranom na vratu od lanca

I postavlja se pitanje: zašto tako surovo postupati sa psom? Zašto uzeti psa sa ulice samo da bi se mučio i iživljavalo na njemu? Kakava osoba to može da učini? To je uradio neko od komšija iz Surčina. Da li zaista znamo ko sve živi pored nas? Postaje sve strašnije i opasnije.

Izvor: Fejsbuk Bojana Vukotić

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstSTRAVA U PARKU: Pas napao i na smrt izgrizao jelena u javnom parku.
Sledeći tekstZLOČIN U NOĆI: Kujica upucana u dvorištu kuće!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime