Naslovna Komercijalna grupa MJ SVET Mrtva dlako sa mog psa, nestani!

Mrtva dlako sa mog psa, nestani!

1
sisanje pasa petface

Sjajna, meka i lepršava dlaka naših četvoronožnih prijatelja ponos je svakog vlasnika. Nažalost, iskustva veterinara ne govore u prilog tome da je mnogo ljubimaca čiji se vlasnici mogu pohvaliti lepim izgledom njihove dlake. Veterinari ističu da je glavni krivac za to mrtva dlaka, čije uklanjanje automatski čini dlaku lepšom.
Mrtva dlaka kriva je i za ćebanje, zbog čega su ljubimci nekada prinuđeni i na higijensko šišanje. Ono podrazumeva uklanjanje mrtvih dlaka, tačnije onih koje prave neželjene probleme vašem četvoronožnom prijatelju. Najčešće se javljaju oko ušiju, ispod pazuha, šape. Jasno je da je njegova funkcija prvenstveno zdravstvena, a da je estetski faktor gotovo potpuno zanemaren.

Osim toga, ljubimci lizanjem unose dlaku u svoj organizam, što može da izazove dodatne i veoma ozbiljne komplikacije.
Šišanjem dlake trimerom ili trimovanje (čupkanje dlake preko oštrog nožića) ćete najbolje odstraniti mrtvu dlaku i omogućiti zdravoj dlaci da se regeneriše. Ovaj način šišanja primenjuje se kada su u pitanju oštrodlaki kućni ljubimci. Ali ako imate ljubimca koji nije “oštordlaki”, preporuka veterinara je redovno iščešljavanje i upotreba šampona na prirodnoj osnovi, koji su prilagođeni nezi kože i dlake ljubimaca.

biogance sampon za pse petface
Higijena je pola zdravlja, pa se vodite ovim principom i u slučaju svog ljubimca. Njegovo zdravlje je vaša zajednička sreća!

Prethodni tekstKad koža zasvrbi: Pas pati, vi mu pomozite!
Sledeći tekstISTINA JE: I psi se mogu prehladiti!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime