Naslovna VESTI PSI MUKE jedne ALISE – Ili, kako izgleda život psa u ZEMLJI ČUDA?

MUKE jedne ALISE – Ili, kako izgleda život psa u ZEMLJI ČUDA?

0
Pas Alisa u zemlji čuda

Život ove kujice je dirljivo svedočanstvo o tome kako izgleda biti odbačen, proganjan nesrećan… Istovremeno, to je i priča o brizi, ljubavi i pokušajima da se spasi i sačuva život.

Pas Alisa u zemlji čuda

Alisa je pronađena na jednoj divljoj deponiji. Bila je stara svega nekoliko meseci, a dane je provodila u prljavštini, gladi i stalnoj opasnosti od drugih pasa i ljudi. Spasioci su dugo pokušavali da je uhvate kako bi je sklonili sa tako strašnog mesta.

Pročitajte i ovo: IGRAČKA JE SVE ŠTO MU JE OSTALO! Pas ostavljen u kavezu kraj puta.

Srećom, Alisa je poverovala ovim ljudima da žele da joj pomognu. Uhvaćena je i odvedena u sklonište gde je boravila sa ostalim psima koji su imali sličnu sudbinu. Uskoro se sprijateljila sa Baluom. Njih dvoje su bili nerazdvojni, a onda su jednog dana nestali iz prihvatilišta.

Pas Alisa u zemlji čuda

12 dana kasnije alisa se vratila. Sama. Teško povređena. Lovci su je bez milosti upucali. Inficirane rane su govorile da se Alisa danima mučila dok nije stigla do prihvatilišta. Na ulazu je mahnula repom i pala. Balu, njen prijatelj, nikada nije pronađen.

Pas Alisa u zemlji čuda

Veterinari su bili šokirani. Grudni koš, noga sa poodmaklim stadijumom sepse… Operacija je bila teška i zahtevna. Noga nije mogla da se spase. A onda je usledio dug perod oporavka. Devojka Sanja je preuzela brigu u svom domu. Pelene, čišćenje rana, okovratnik… lekovi.

Pročitajte i ovo: KAKVA LJUBAV: Maltretirani pitbul i slepo tele su nerazdvojni.

Kao da Alisa nije doživelo dovoljno muka, dogodilo se da joj pukne arterija. Sanja Ju je zatekla u kući u lokvi krvi. Minuti su delili Alisu od smrti. Veterinari su ponovo napravili čudo. Uspeli su da je povrate ali cena svih ovih muka kao da je za Alisu bila previsoka.

Pas Alisa u zemlji čuda

Posle druge operacije, potpuno je klonula duhom. Kao da se predala… kao da je želela da se prepusti smrti i završi sva mučenja koja je doživela. Prestala je da jede… A, onda u velikom zaokretu sudbine, pojavila se doktorka Ana koja je odlučila da preuzme brigu o izmučenoj kujici. Fizički oporavak je napredovao, a Alisa je ponovo povratila veru u život i ljude.

Sreća se ponovo osmhnula alisi. Sofija, koja živi u Holandiji je čula za priču o Alisi i ponudila joj stalni dom. I to u Holandiji. Započele su pripreme za dug put. Papirologija koja u Srbiji traje… i traje. Prošlo je više meseci pre nego što je Alisa krenula na put dug gotovo 2.000 kilometara.

Pas Alisa u zemlji čuda

Najzad, posle 40 sati putovanja Alisa je stigla u novi dom. Kako je sada? Najbolje govore Sofijine reči koje prenosimo u celini:

Alisa koja je dobila novo ime za nov početak zove se sada Feli je sa nama desetak dana, a kao da je oduvek bila ovde. Njena dobrota u očima i zahvalnost su neopisive. Oči ove mile kuce su prepune ljubavi. Moj pas Če ne može da se odvoji od nje, tako krupan i nezgrapan upotpunjuje Alisino prisustvo u kući. U kući su još dva psa, Milkica i Šapa ( isto pas sa 3 noge) sa kojima se divno uklopila. Takođe, u mojoj kući žive i mačke, a neverovatno je koliko ih je Alisa brzo zavolela. Voli da gleda mačke, da posmatra njihove igrarije i jurcanje i sve je savršeno kada je kuća puna tolerancije i ljubavi prema životinjama. Alisa je jedna velika maza koja stalno stavlja glavu na moje koleno, kako bi se mazila. Ona traži podršku i pažnju, spava pored mene i to je neprocenjivo. Ovo čudo od psa je zaslužilo da bude najsrećnije na svetu i nadam se da ću moći to da joj pružim.”

Izvor:Ljubitelji životinja i prirode “Zelene šape”

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.