Naslovna VESTI Umesto PESTICIDA na poljima PATKE! Oni hiljade ptica šalju u polja pirinča!

Umesto PESTICIDA na poljima PATKE! Oni hiljade ptica šalju u polja pirinča!

0

Bezbrojni su načini na koji životinje pomažu ljudima, a jedan od originalnijih je čišćenje pirinčanih polja od štetočina, kao što to praktikuju na Tajlandu.

Naime, kada se završi berba pirinča, ostanu tu polja koja treba pripremiti za narednu setvu, ali ostane i korov i ne mali broj štetočina – što puževa, što buba – a to nikako ne odgovara proizvođačima, jer umanjuje rod ove žitarice.

PRIJATELJSTVO BEZ GRANICA: Spasio je gusku davljenja, a ona mu je uzvratila na OVAJ način! (VIDEO)

PRETUŽNE FOTOGRAFIJE IZ AMERIKE: Životinje pretrpele velike opekotine, vatra i dalje hara!

Zbog toga u Nakon Patomu imaju pravo rešenje – hiljade pataka koje šalju na “radne zadatke” – em će polja biti čistija, em će patke biti punih stomaka. Što će reći, ova dobitna kombinacija zaslužuje aplauz… pa dobro, dobitna kombinacija za ljude i patke, za puževe i bube ovo baš i nije srećna okolnost…

Umesto PESTICIDA na poljima PATKE! Oni hiljade ptica šalju u polja pirinča!

Međutim, neko se dosetio pa osmislio sledeće – tehničar zaposlen u kompaniji Nissan nudi alternativu kada ptice nisu opcija. Radnik japanskog giganta automobilske industrije testira robota “patku” koji luta pirinčanim poljima, muteći vodu svojim gumenim četkama na donjem delu kako bi sprečio da korov dobije dovoljno sunčeve svetlosti da raste – to je zapravo Roomba za pirinčana polja.

Iako je to lični projekat, on je u potpunosti realizovan sa GPS-om, WiFi vezom i solarnom energijom kako bi se smanjio uticaj na životnu sredinu. Nissan nije signalizirao namere da masovno proizvede robota. Međutim, podržava napore svog tehničara, tako da je možda samo pitanje vremena kada ćete videti ovog simpatičnog bota kako patrolira poljima.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO SA PETFACE YOUTUBE KANALA:

Izvor: Srbija Danas  Foto: Reuters

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

 

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.