Naslovna VESTI MAČKE Sa macom na povocu u obližnji kafić? Da moguće je!

Sa macom na povocu u obližnji kafić? Da moguće je!

0
na povocu petface

Možda je za vas najčudnija stvar koju ste videli – mačka na povocu – ali treba da znate da ovo postaje sve “normalnija” stvar kod vlasnika ovih lepotica.

Mačke su uglavnom navikle da svoje vreme provode zatvorene kod kuće ili da same šetaju napolju. Međutim, neretko srećemo i mace koje sasvim graciozno, na povocu šetaju sa svojim vlasnicima. Baš kao i njihovi lajavi prijatelji!

na povocu petface

Ukoliko ste odlučili da svoju macu nagradite povocem, onda je prva stvar koju morate posedovati STRPLJENJE! Mačke su veoma inteligentne ali i svojeglave pa će vam za ovu akciju biti potrebno dosta vremena i ponavljanja.

Zašto moje mače grize?

Ako ste u nedoumici kakav povodac da joj nabavite…prvo na šta treba da obratite pažnju je da povodac bude čvrst, ali dovoljno fleksibilan da se vaša maca oseća slobodno. Povodac na „uvlačenje“, dugačak deset koraka, daće vašoj maci više prostora da istražuje. Obezbedite joj povodac koji ima dobru kočnicu i lako se „uvlači“.

Mace su umetnici u bekstvu, tako da držite povodac čvrsto u ruci. Adekvatan je onaj čiji je pojas (AM), čvrsto postavljen preko stomaka mace i dovoljan da spreči klizanje, ali dovoljno labav – ima prostora za dva prsta između tela mace i pojasa. Pojasevi od najlona i pamuka su najbolji, dok koža može biti kruta i neudobna! Možete staviti i značku na povodac.

Mačke i deca – 1000 puta DA!

Šetanje mačke nije kao šetanje psa. Šetaće polako, njuškaće, ponekad će jednostavno sesti na zemlju i odlučiti da joj je dosta šetnje. Morate da shvatite da je to sve deo njene šetnje!

Dakle, strpljenje je ključ uspeha, a onda pravac sa macom na kaficu u obližnji kafić!

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstKRALJEVO: Pas Mogli pretrčao sa jednog kraja grada na drugi, kako bi pronašao svoju porodicu!
Sledeći tekstPETFACE VAS NOMINUJE: Objavite jednu sliku koja vas čini srećnim što imate psa!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime