Naslovna VESTI PSI NADA UMIRE POSLEDNJA – Da li za Foxi zaista nema bolje budućnosti?

NADA UMIRE POSLEDNJA – Da li za Foxi zaista nema bolje budućnosti?

0
Foxi traži pravi dom

Život ume da bude zaista surov prema nekim ljubimcima. Dobiju priliku da žive u domu, udobnosti, sreći, da pružaju i dobijaju ljubav, a onda se dogodi nešto i to sve izgube. Nađu se na ulici, nesnađeni, sami, u strahu… Gledaju ljude, veruju da će im se voljeni čovek vratiti i predomisliti se… Nada da će ponovo imati izgubljen dom umire poslednja.

Foxi traži pravi dom

Kuja Foxi je danima živela na ulicama Kragujevca nadajući se da je sve što joj se dogodilo bila greška. Da će ljudi koje je volela ipak doći i ponovo je uzeti. Svaki čovek kojeg je srela za nju je bio dobar. Svakome je prilazila puna sreće i poverenja iako je bila gladna… Želela je samo malo hrane ali mnogo više je želela toplinu, pažnju i dobrotu. Bila je uvek na jednom istom mestu, mestu gde je bila ostavljena, očekujući da će se oni koji su je ostavili ipak vratiti i povesti je u sigurnost.

PAS BOLJI OD LJUDI: POKAZALI LJUDSKOST I HRABROST: Ako neće Animal Rescue Serbia, ima ko hoće da spase mačka sa 15 metara visine.

Niko se danima nije vratio. Niko je danima nije ni pogledao. Bila je osuđena na samoću i od onih koje je najviše volela ali i svih onih koji su prolazili i okretali glavu. Sve do trenutka kada je naišao Aca. Zaustavio je svoj automobil, a ova kujica je radosno i sa poverenjem prišla. Najzad je neko došao po nju. Možda su baš njeni ljudi… možda su se predomislili, shvatili da im je potrebna, da je vole…

Foxi traži pravi dom

Aca je bio u šoku. Foxi je bila premršava, svaka kost na nejakom telu se videla… bila je prljava, zapuštena… život na ulici je učinio da pati od gladi, hladnoće, žeđi. Shvatio je da mora da je skloni jer to je bila jedina šansa da on preživi. Foxi je bez problema ušla u automobil i našla se u novom prostoru.

PAS BOLJI OD LJUDI: BAJKERI SPASAVAJU ŽIVOTINJE – Ovi momci se bore protiv borbi pasa.

Foxi traži pravi dom

Njen novi dom kod Ace nije bio idealan. Aca kaže da mu roditelji nisu dozvolili da Foxi uvede u kuću jer već imaju jednog psa. Foxi je smeštena u dvorište koje nije ograđeno i da bi je zaštitio Aca Foxi vezao na šetalicu. Dve nedelje je dobijala potrebnu pažnju i uskoro je povratila snagu i težinu. Oporavila se, a sve vreme je pokazivala neopisivu zahvalnost i ljubav svom spasiocu.

Foxi traži pravi dom

Aca obožava Foxi ali je svestan da uslovi koje joj je obezbedio za koliko toliko siguran život ovoj kujici nisu dovoljni i dobri. Zato moli za pomoć. Želi da joj nađe pravi dom. Želi da živi u kući ili stanu. Da bude na bezbednom u porodici ili osobom koja će joj se posvetiti i koja će je voleti. Foxi zaslužuje novu šansu. Zaslužuje ljubav. Nije atraktivnog izgleda, nije privlačna na prvi pogled. Rekli bismo – liči na pravog psa. Ali, njena narav, optimizam i ljubav koju pruža je čini neodoljivom. Ona je zaista – pravi pas. Najbolji čovekov prijatelj. Uprkos svemu.

Foxi traži pravi dom

Pomozite Aci, podelite priču ukoliko baš vi ne možete da uzmete Foxi.

Izvor:  Facebook Aca Milutinović

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.