Naslovna VESTI MAČKE Nevolja mace Naget: Zaglavila nogu u ogrlici i bila zarobljena nedeljama!

Nevolja mace Naget: Zaglavila nogu u ogrlici i bila zarobljena nedeljama!

0
naget petface

Maca Naget je nespretno zaglavila nogu u ogrlici, nedeljama čekala pomoć, dok je dobila mnoge povrede koje su je mogle koštati života. Primećena je kako luta ulicama okolo sama. Zabrinuti prolaznici su odmah pozvali pomoć, a spasioci su bili su šokirani kada su videli šta joj se dešava.

naget petfaceNaget je, nije poznato kako, provukla nogu kroz ogrlicu i bila je zaglavljena tako bez ikakve šanse da se sama spasi. Imala je ogromnu ranu u pazuhu. Nedeljama je bila u bolovima, a kada su je našla, ispuštala je čudne zvuke i kao da je „šištala“ kada su joj spasioci prišli. Čim su joj presekli ogrlicu i oslobodili je, bila je neodoljiva! 🙂 Ljudi koji su je spasili su bili sigurni da je neće. Sigurni su da ne bi uspela sama da se izbori sa ogrlicom i da ne bi dugo poživela.

naget petfaceSada je zbrinuta u bolnici i još se oporavlja. Veterinari su rekli da je ovo najgora povreda koju je izazvala ogrlica, a koju su ikada lečili. Rana je toliko bila velika da su se veterinari plašili da će se proširiti svaki put kada se naget pomeri. Ranu su joj redovno čistili i dobijala  je antibiotike.

Pročitajte još: Nestašluk mačke Ejs: Vatrogasci je spasili iz odvodne cevi!

Njena povreda je verovatno bila prourokovana time što ogrlica nije bila odgovarajuća. Na tržištu se nalaze ogrlice koje predupređuju povrede i čiji se otvori lako otkopčavaju. Ogrlice koje se ne mogu otvoriti bez ljudske pomoći, mogu ozbiljno ugroziti zdravlje mačaka jer stvaraju strah i paniku i povrede koje su zadesile Naget. Stručnjaci upozoravaju da nisu preporučljive ni elastične ogrlice jer ako ih se mace zakače za nešto, sigurno će pokušati da je skinu nogom.

naget petfaceZato je najbolji način da vaša maca bude prepoznatljiva – ugrađivanje mikročipa koji je, kao obeležje, preporučljiviji nego ogrlica.

Pročijate još: SJAJNO: Ovaj vlasnik prodavnice svakog dana otvara vrata za ulične mačke!

Naget je svoju lekciju naučila, sada se oporavlja i čeka novi dom. 🙂

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.